Άξονας Αμφίπολης- Μεσορράχης

Share:

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 
Θέμα: « Άξονας Αμφίπολης- Μεσορράχης»

 Την ένταξη της ολοκλήρωσης του άξονα Αμφίπολης – Μεσορράχης του Νομού Σερρών στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου και αφορά στην κατασκευή οδικών τμημάτων συνολικού μήκους 7,2 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 37.440.000 ευρώ για την εργολαβία και συνολικά 38.591.200 ευρώ με τα προβλεπόμενα έργα για δίκτυα κοινής ωφέλειας.

   Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας  « Ο νέος δρόμος αρχίζει από τη γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου του ποταμού Στρυμόνα και καταλήγει στη Μεσοράχη. Ο οδικός άξονας είναι πολύ σημαντικός για όλη την Κεντρική Μακεδονία, αφού συνδέει την Εγνατία οδό με την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Σέρρες – Προμαχώνας και με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Δράμας – Καβάλας. Έχει διανομαρχιακό και διαπεριφερειακό χαρακτήρα και επιπλέον εξυπηρετεί το Νομό Δράμας για οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια του Νομού, καθώς και μεγάλο μέρος της εμπορικής, τουριστικής και επιβατικής κίνησης του Νομού Σερρών. Εκτός λοιπόν από τις μεταφορές και τις μετακινήσεις, εξυπηρετεί και την ανάπτυξη που επιδιώκουμε για την Κεντρική Μακεδονία και την εξωστρέφειά της».

   

Στο έργο προβλέπεται η κατασκευή:

–     Ενός ανισόπεδου κόμβου στην Αμφίπολη.

–     Πέντε ισόπεδων κόμβων (δυο στην Αμφίπολη κι από ένας σε Μεσολακκιά, Ελαιοτριβείο, Μεσορράχη).

–     Δύο γεφυρών (στους κόμβους Αμφίπολης και Μεσολακκιάς).

–      Τριών κάτω διαβάσεων (δυο στην περιοχή Μεσολακκιάς και μια στην περιοχή Μεσορράχης).

–     Έργων σταθεροποίησης των πρανών (στις περιοχές Δραβίσκου και Δήμητρας).

Η διατομή της οδού θα είναι με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Στην περιοχή της Αμφίπολης μάλιστα θα κατασκευαστεί και μια επιπλέον λωρίδα βραδυπορίας.

O Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Τσιότρα για την ένταξη αυτού του εξαιρετικά σημαντικού έργου στο ΕΣΠΑ και συνεχίζει τις προσπάθειες με τους άλλους συναδέλφους, ώστε μέσα από το ΕΣΠΑ να ενταχθούν και να υλοποιηθούν και άλλα έργα για το Ν. Σερρών.

Previous Article

Σύσκεψη του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Next Article

Αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής εκλέχθηκε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης