Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ για τη συντήρηση εγκαταστάσεων του πρώην συνοριακού σταθμού Προμαχώνα

Share:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ για τη συντήρηση εγκαταστάσεων του πρώην συνοριακού σταθμού Προμαχώνα.

Λύση έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Σιντικής, κ. Α. Καρύδα και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Γ. Μωυσιάδη, στα προβλήματα λειτουργίας του πρώην συνοριακού σταθμού Προμαχώνα,  με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ.

Ως γνωστόν, οι εγκαταστάσεις του σταθμού Προμαχώνα έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Σιντικής, χωρίς όμως να έχουν δοθεί τα κονδύλια που απαιτούνται για τις λειτουργίες των υπηρεσιών του τελωνείου, του αστυνομικού τμήματος, του Μικτού Κέντρου Επαφής και του γραφείου του Ε.Ο.Τ.

Η λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών προϋποθέτει σημαντικές δαπάνες (καθαριότητας αποχωρητηρίων, ευπρεπισμού των εξωτερικών χώρων, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, αποχέτευση, βλάβες μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ.). Με την έκτακτη αυτή επιχορήγηση των 100.000 ευρώ, θα αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες των εγκαταστάσεων του Προμαχώνα και εάν κριθεί απαραίτητο θα δοθεί επιπλέον ενίσχυση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών, νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει οριστική λύση στη συντήρηση των εγκαταστάσεων στα σημεία εισόδου – εξόδου της χώρας, για να μην παρατηρείται αυτή η κακή κατάσταση που δημιουργεί άσχημη εικόνα στον κάθε επισκέπτη.

 

 

 

 

Previous Article

Σύντομα η κατανομή νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα

Next Article

Δήλωση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών