Αδυναμία έγκαιρης καταβολής του μερίσματος του τρίτου τριμήνου 2010 στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Share:

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2010

 
 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: Αδυναμία έγκαιρης καταβολής του μερίσματος του τρίτου τριμήνου 2010 στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων αλλά και σχετικές πληροφορίες, η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ανακοίνωσε αδυναμία έγκαιρης καταβολής του μερίσματος του τρίτου τριμήνου 2010 στους  δικαιούχους απόστρατους αξιωματικούς και αστυνομικούς, λόγω έλλειψης ταμειακής ρευστότητας.

Επειδή η λήψη της επικουρικής σύνταξης είναι πολύ βασική για την ζωή των 58.800 δικαιούχων, οι οποίοι και ιδιαιτέρως οι προερχόμενοι από τον Στρατό Ξηράς, καθ’ όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους κατέβαλαν κανονικά τις προβλεπόμενες εισφορές προς το ΜΤΣ.

Επειδή η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Διοίκηση του ΜΤΣ για προσωρινή παύση πληρωμών, έχει δημιουργήσει έκδηλη ανησυχία και αβεβαιότητα στους μερισματούχους του ΜΤΣ, δεδομένης και της σημαντικής περικοπής των συντάξεών τους.

Επειδή εκφράζονται φόβοι για την εν γένει βιωσιμότητα του εν λόγω ταμείου, δεδομένης και της αύξησης των υποχρεώσεών του, λόγω των πολλών φετινών παραιτήσεων.

 Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Πότε θα εκταμιευθεί το ποσό των 34 εκ. ευρώ που απαιτείται για την καταβολή του μερίσματος του τρίτου τριμήνου 2010 στους  δικαιούχους απόστρατους αξιωματικούς και αστυνομικούς και πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με την επικουρική σύνταξη?

2. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοια κατάσταση στο μέλλον?

3. Τι απέγινε με το «σχέδιο» που θα καθιστούσε λειτουργικό και βιώσιμο το ΜΤΣ και που σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώσεις και δημοσιεύματα επεξεργάζονταν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΜΤΣ και την οικονομική Διεύθυνση του ΓΕΣ, από τον Δεκέμβριο του 2009?

   

Ο Ερωτών Βουλευτής


Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Ομιλία στη Βουλή στο σχέδιο Νόμου : >

Next Article

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ( ΤΕΦΑΑ) Σερρών