Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Γαζώρου από την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Γυμνασίου

Share:

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.
Αν. Τομεάρχης  Ενέργειας  και Φυσικών Πόρων

Αθήνα , 21 Ιανουαρίου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Δια  Βίου Μάθησης  κ. Α. Διαμαντοπούλου

Θέμα : « Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Γαζώρου από την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Γυμνασίου »

Στην κωμόπολη του Γαζώρου λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο Γυμνάσιο που κατασκευάσθηκε το 1988 και έχει δυναμικότητα 210 μαθητών ,μέσα σε ένα χώρο αυλής 14 στρεμμάτων .

Το Ελληνικό Δημόσιο δαπάνησε τεράστια ποσά για να δημιουργήσει ένα σχολείο στολίδι στην περιοχή , που διαθέτει υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής , όπου γίνονται το απόγευμα και μαθήματα ενηλίκων , εργαστήριο φυσικής – χημείας , αίθουσα προβολών και έκθεση τεχνολογίας .

Το σχολείο του Γαζώρου λειτουργεί παράλληλα και ως πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή με το αμφιθέατρο που το διαθέτει για χρήση από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής ( θέατρο , σεμινάρια , μαθήματα Η/Υ ) .

Επιπλέον στον αύλειο χώρο υπάρχει γήπεδο 5Χ5 με φυσικό χορτοτάπητα , γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και προβολείς νυκτός , γήπεδα βόλεϊ και τένις , για αθλητικές δραστηριότητες .

Οι κάτοικοι του Γαζώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής , ως επι το πλείστον αγρότες και κτηνοτρόφοι , είναι ανάστατοι με την ενδεχόμενη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Γυμνάσιο , να στερηθούν οι μαθητές της εκπαίδευσης στον τόπο τους και να ερημώσει η ζωντανή ακόμη κωμόπολή τους .

Η δε ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Γυμνασίου Γαζώρου θα πλήξει οικονομικά, κοινωνικά  και πολιτιστικά μια ακριτική περιοχή που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Πολιτείας .

Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός Παιδείας και  Δια Βίου Μάθησης

 Εάν το Υπουργείο  συνεκτιμήσει όλους τους παραπάνω λόγους ( εκπαιδευτικούς , οικονομικούς , κοινωνικούς ) και ενδυναμώσει το Γυμνάσιο Γαζώρου , αντί να καταφύγει στην τραγική για την περιοχή απόφαση να «γκρεμίσει» τα όνειρα των γονέων και των μαθητών κλείνοντας το σχολείο .

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Εμπαιγμός των Αγροτών για τις άδειες φωτοβολταϊκών

Next Article

Αναθεώρηση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ) – Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) – Προγραμματισμός Εξοπλιστικών Προγραμμάτων