Ανατίθεται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο το πρόγραμμα «Φυτοφάρμακα – Υπολείμματα»

Share:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

 Αθήνα, 14 Απριλίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ανατίθεται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο το πρόγραμμα «Φυτοφάρμακα – Υπολείμματα».

Στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ανατίθεται  το έργο του προγράμματος «Φυτοφάρμακα – Υπολείμματα», για την περίοδο 1ης Μαΐου 2014 έως 30 Απριλίου 2015, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Το σχέδιο της ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 530.000 ευρώ, αποσκοπεί στην διενέργεια επίσημων ελέγχων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε αγροτικά προϊόντα, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν αυτά βρίσκονται εντός των ανωτάτων ορίων υπολειμμάτων σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία. Τα αποτελέσματα διαβιβάζονται κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων προκειμένου να αξιολογηθεί η έκθεση των καταναλωτών στα υπολλείματα φυτοφαρμάκων.

Το εξειδικευμένο εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί, θα απασχοληθεί στο Ειδικό Τμήμα Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, στα Εργαστήρια Ελέγχου Υπολειμμάτων των Π.Κ.Π.Φ. & Π.Ε. Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Βόλου και Πειραιά και στο Τμήμα Γεωργικών Φαρμάκων της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ.

Με  αφορμή  την υπογραφή της Απόφασης ο κ. Λεονταρίδης δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα προωθούμε την ανταγωνιστικότητα στο γεωργικό τομέα. Προστατεύουμε τη διακίνηση των αγροτικών μας προϊόντων τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε τρίτες χώρες. Επιπλέον, η πρόσληψη του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού θα βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του προγράμματος, ενώ η χώρα μας θα ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Previous Article

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με τα προεδρεία εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥπΑΑΤ

Next Article

Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)