Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη , για την ενδεχόμενη απόφαση να κλείσει το Γυμνάσιο Γαζώρου

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα , 15 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου

 

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη , για την ενδεχόμενη απόφαση να κλείσει το Γυμνάσιο Γαζώρου .

« Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην ίδρυση , κατάργηση , συγχώνευση σχολικών μονάδων γίνεται μετά από πλήρη και επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης , του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Οποιαδήποτε  αναδιάρθρωση των σχολείων θα γίνει αυστηρά με παιδαγωγικά κριτήρια υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα » .

Με την απάντηση αυτή το Υπουργείο Παιδείας στην ουσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης σχολικών μονάδων που θα στερήσει τους μαθητές της εκπαίδευσης στον τόπο τους και θα ερημώσει την περιφέρεια .

Θα είναι δε η χαριστική βολή για τις ακριτικές περιοχές  οικονομικά , κοινωνικά και πολιτιστικά , που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Πολιτείας .

Previous Article

Βάσιμη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιγνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.)

Next Article

Ομιλία του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών