Αποζημιώσεις αγροτών από έντονες βροχοπτώσεις και οικοσυσκευών από πλημμύρες

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Θέμα:«Αποζημιώσεις αγροτών από έντονες βροχοπτώσεις και οικοσυσκευών από πλημμύρες»

Τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρό και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης, ενημέρωσε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες του Ν. Σερρών στους δήμους Τραγίλου, Αχινού, Αμφίπολης, Στρυμόνα, Εμμανουήλ Παπά, στις κοινότητες  Βροντούς και Ορεινής και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ζήτησε να υπάρξει έγκαιρη και δίκαιη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς που υπέστησαν τις ζημιές.

Ήδη οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταγράψουν τις ζημιές και σε δεύτερο στάδιο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σύμφωνα και με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει εκτίμηση και αποζημίωση των αγροτών.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας για τις ζημιές που υπέστησαν κατοικίες εξ αιτίας των πλημμύρων από τις έντονες βροχοπτώσεις, ώστε μετά από επιτόπια αυτοψία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αποζημιωθούν οι οικοσυσκευές των πληγέντων.

Previous Article

Πορεία των έργων- Νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών- Νέο Ειρηνοδικείο Νιγρίτας- Ολοκλήρωση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης στη Νιγρίτα και λειτουργία τους

Next Article

Αποζημιώσεις πλημμυρισμένων εκτάσεων της λίμνης Κερκίνης