Αποζημιώσεις για την μειωμένη παραγωγή στα αμύγδαλα, κεράσια κ.λ.π. και στα καπνά

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Θέμα:« Αποζημιώσεις για την μειωμένη παραγωγή στα αμύγδαλα, κεράσια κ.λ.π. και στα καπνά»

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εκφράζει ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, γιατί επιτέλους ανακοινώθηκε ότι η ακαρπία στα οπωροφόρα δένδρα, αμυγδαλιές, κερασιές κ.λ.π., καθώς επίσης και ο κηλιδωτός ιός στα καπνά, εντάσσεται στους ασφαλιστικούς κινδύνους από τον Ε.Λ.Γ.Α και έτσι οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές θα αποζημιωθούν από τον Οργανισμό.

Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας για τον αγροτικό κόσμο, το οποίο ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, από την πρώτη στιγμή που ετέθη, το παρακολούθησε με τη δέουσα σοβαρότητα και με αλλεπάλληλες επαφές που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου και τη Διοίκηση του Ε.Λ.Γ.Α. κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια , συνεργαζόμενος με την ανωτέρα ηγεσία ,ώστε να επέλθει το θετικό για το νομό Σερρών αποτέλεσμα.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή δηλώσεων, όσων υπέστησαν ζημιές στους ανταποκριτές του Ε.Λ.Γ.Α και εν συνεχεία η εκτίμηση του ποσοστού ζημιάς και η αποπληρωμή των αγροτών.

Previous Article

Σύσκεψη για τα προβλήματα πτηνοτροφίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Next Article

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο Νόμος υπ΄αριθμ. 3714 / 2008 (Φ.Ε.Κ. Α΄231 / 7.11.08 ) στον οποίο εμπεριέχεται και η τροπολογία που αφορά το επίδομα των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών