Αποζημιώσεις πλημμυρισμένων εκτάσεων της λίμνης Κερκίνης

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Θέμα:«Αποζημιώσεις πλημμυρισμένων εκτάσεων της λίμνης Κερκίνης»

 Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ για δαπάνες αγροζημιών των εκτάσεων που είχαν κατακλυσθεί λόγω ανύψωσης της στάθμης της λίμνης Κερκίνης κατά το έτος 2007 (πλημμυρισμένα). Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 182.000 ευρώ περίπου και υπογράφηκε η απόφαση από το ΥΠΕΧΩΔΕ για αποζημιώσεις σε παραλίμνιες αγροτικές εκτάσεις (Κερκίνης, Λιβαδιάς, Μανδρακίου, Νεοχωρίου, Ακριτοχωρίου κ.λ.π) κατά το έτος 2007 που είχε καθυστερήσει και έπρεπε να καταβληθεί νωρίτερα στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ζήτησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταβληθούν και οι αποζημιώσεις των «πλημμυρισμένων εκτάσεων» του έτους 2008 που είναι δίκαιη απαίτηση και των κατοίκων των ανωτέρω περιοχών.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ σε τοπικό επίπεδο έχουν αποστείλει τις καταστάσεις για την έγκριση της πίστωσης για το έτος 2007 στο ΥΠΕΧΩΔΕ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου προωθούν το θέμα για έγκαιρη καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων του έτους 2007.

Previous Article

Αποζημιώσεις αγροτών από έντονες βροχοπτώσεις και οικοσυσκευών από πλημμύρες

Next Article

Οι Βουλευτές που στήριξαν και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την εκλογή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος , τον Μάρτιο του 1997, τίμησαν τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Ι. Βαρβιτσιώτη για την 50ετή προσφορά στην πολιτική