“ΓΕΦΥΡΟΥΔΙΑΝΑ 2022”, βραδιά μνήμης για τα «100 χρόνια προσφυγικού ελληνισμού» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεφυρουδίου “Η ΕΛΠΙΔΑ” στο Αμφιθέατρο Ειρήνης και Πολιτισμού στο Γεφυρούδι.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΓΕΦΥΡΟΥΔΙΑΝΑ 2022» , διοργανώθηκε βραδιά μνήμης για τα «100 χρόνια προσφυγικού ελληνισμού» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεφυρουδίου “Η ΕΛΠΙΔΑ” στο Αμφιθέατρο Ειρήνης και Πολιτισμού στο Γεφυρούδι.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη και τα συναισθήματά όλων μας ανάμεικτα με το ταξίδι μνήμης μας στην Ανατολή . Ζωντάνεψαν την ιστορία με τους χορούς τους ο Σύλλογος Γεφυρουδίου , η Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού Κιλκις .

Οι φλόγες δεν κατόρθωσαν να σβήσουν τη μνήμη. Η Σμύρνη κάηκε, αλλά η Σμύρνη ζει, είναι πια μια νοερή πολιτεία. Αποσυνδέθηκε από την πραγματικότητα, ταξίδεψε και εγκαταστάθηκε στη συλλογική μνήμη. Έτσι μετατράπηκε σε κληρονομιά, σε ανάμνηση, γλυκιά και πικρή ….

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την υπέροχη αυτή βραδιά !!!

 

Previous Article

Γιορτή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

Next Article

«Γιορτή Μπουγάτσας» με επίδειξη παρασκευής του πεντανόστιμου εδέσματος και λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι στην πλατεία της Ευκαρπίας του Δήμου Βισαλτίας.