Γυναίκα: Αγάπη, ζωή, δημιουργία.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Γυναίκα: Αγάπη , ζωή , δημιουργία

Δεν μπορεί να είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον μας για τη γυναίκα που δίνει φώς , αγκαλιά , φροντίδα .

Τις γιορτάζουμε , τις χαιρετίζουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους απέναντι σε κάθε φόβο .

Χαιρετίζουμε και στρέφουμε τις ενέργειες μας στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους .

Κυρίως χαιρετίζουμε τις γυναίκες που στερούνται της δυνατότητας να μιλήσουν , να ακουστούν , να φανούν , αλλά είναι εδώ , υπάρχουν , μοχθούν , αγωνίζονται , έχουν υπόσταση και ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα τις εξαιρεί .

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα – ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών , ημέρα ανταμοιβής για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής .

Αφιερωμένη η σημερινή ημέρα , στις Ουκρανές γυναίκες που αγωνιούν και μάχονται σ ‘ένα άδικο πόλεμο . και στις άλλες που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς , με πόνο ψυχής για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών τους χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο !

Γι αυτό και η συμπαράσταση μας προς την γυναίκα αυτή , οφείλει να δώσει μία χαραμάδα ελπίδας να σταθούν όρθιες , για να ζήσουν όπως τις αξίζει , σ ένα ειρηνικό περιβάλλον . Ως τότε όμως θα περάσουν έναν πραγματικό Γολγοθά .

Σ’ έναν άδικο όμως και αχρείαστο πόλεμο , θα υπάρξουν θύματα και από την άλλη πλευρά .

Ρωσίδες γυναίκες θα κλάψουν για τους άνδρες που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους , για τα παιδιά τους που ορφάνεψαν και τη ζωή τους που καταστράφηκε .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα , η γυναίκα , η αδερφή , η φίλη .

Σ΄ όλες τις γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια .

Σε όλες τις κοινωνίες θα πρέπει , σε ότι έχει να κάνει με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα , η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών , είναι ένα επιπρόσθετο ζητούμενο με υψηλό αξιακό χαρακτήρα .

Η πρόοδος στα θέματα της ισότητας και της ένταξης της γυναίκας στην παραγωγική και κοινωνική λειτουργία αντανακλά το επίπεδο κάθε χώρας και κοινωνίας .

Η γυναίκα κατάφερε να σπάσει τα δεσμά και να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού , να κυνηγήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της και να προσφέρει τελικά στην κοινωνία και στον εαυτό της . Αυτά , λοιπόν , είναι και που γιορτάζουμε την 8η Μαρτίου .

Η γυναίκα πρωταγωνιστεί στη ζωή και έχει καταλάβει επάξια σημαντικές θέσεις στην αγορά εργασίας , στο δημόσιο βίο , στην πολιτική και γενικότερα σε στρατηγικές θέσεις .

Η γυναίκα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη στα θέματα ζωής εφόσον αφουγκράζεται την καθημερινότητα μέσα από τον πολλαπλό ρόλο που έχει αναλάβει . Είναι η επαγγελματίας , η σύζυγος , η μητέρα , η νοικοκυρά .

Σήμερα έχουμε λόγους όχι να γιορτάζουμε , αλλά να αναστοχαζόμαστε για το που βρισκόμαστε , τι καταφέραμε και πόσα – πολλά – πρέπει ακόμη να κάνουμε για να μη χαθεί η ισότητα και τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι γυναίκες με τους αγώνες τους αλλά και για να σταματήσει άμεσα το τραγικό φαινόμενο της έμφυλης βίας , με ακραία μορφή τις γυναικοκτονίες , που αυξηθηκε ανησυχητικά , κατά τη διάρκεια της πανδημίας .

Η Ελένη , η Βασιλική, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Δώρα, η Νεκταρία και άλλες τόσες γυναίκες, δεν αποτελούν θύματα μεμονωμένων περιπτώσεων αλλά μιας «μαύρης» λίστας που προκαλεί πόνο και οργή.

Σε αυτήν την βία , απαντάμε με αυστηρότερες ποινές , ενώνοντας τις φωνές μας και υψώνοντας το πιο ψηλό τείχος προστασίας , για κάθε γυναίκα που χάνει τη ζωή της άδικα και αδικαιολόγητα.

Ας μη ξεχνάμε ποτέ πως η ανθρωπιά , η ευημερία , η ανάπτυξη , η ίδια η Δημοκρατία περνούν μέσα από την ισότητα των φίλων .

Χρόνια σας πολλά αξίζετε την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και την καθημερινή στήριξη μας !

 

Previous Article

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Ουκρανίας.

Next Article

Καλή Καθαρά Δευτέρα!