Δήλωση του απερχόμενου Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥπΑΑΤ

Share:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

  Αθήνα, 10 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥπΑΑΤ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω πρώτα απ΄ όλα να καλωσορίσω το νέο Υπουργό, τον αγαπητό μου φίλο Γιώργο Καρασμάνη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του.

Επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, μαζί ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας ως Βουλευτές, συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε φίλοι, είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό διότι έχει ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια με τον πρωτογενή τομέα, υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο στη Νέα Δημοκρατία τη Γραμματεία Αγροτικού, είχε κι έχει άμεση επαφή με τον αγροτικό κόσμο, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα του νομού Πέλλας, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας.

Καλωσορίζω επίσης και τον νέο αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, έναν έμπειρο Πολιτικό, που υπηρετεί με συνέπεια την παράταξή του και καλείται από τη νέα του θέση μέσα στην Κυβέρνηση να παλέψει για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει.

Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη δυνατότητα που μου έδωσε από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να υπηρετήσω έστω και για λίγο τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα στο Υπουργείο είχα την ευκαιρία με τις αρμοδιότητες που μου ανατέθηκαν να έχω άμεση επαφή με ομάδες αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα και να σκύψω στα προβλήματά τους.

Πάντα όμως να ξέρετε ότι θα υπηρετώ αυτόν τον περήφανο κόσμο της περιφέρειας, ακόμα και από τα νέα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός ως Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν με ευσυνειδησία και κυρίως τα στελέχη του Υπουργείου που διακρίνονται για την άριστη γνώση και την επάρκεια των θεμάτων τους. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο Γενικούς Γραμματείς και τον Ειδικό Γραμματέα, που διακρίνονται για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την εμπειρία τους πάνω στα αγροτικά θέματα. Επίσης στους Διοικητές των εποπτευόμενων Οργανισμών που πάντα ήταν και είναι στο πλευρό μας και στήριζαν το έργο μας.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στον αγαπητό φίλο Υπουργό Καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και να τον ευχαριστήσω για την ειλικρινή συνεργασία που είχαμε αυτό το διάστημα στο Υπουργείο. Επίσης να τον συγχαρώ για το παραγωγικό του έργο τα δύο αυτά χρόνια, έργο που πιστεύω ότι θα φανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ιδίως για τη νέα ΚΑΠ που διαπραγματεύθηκε και θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς και τις λύσεις που έδωσε ως Υπουργός στα διάφορα προβλήματα.

Πιστεύω ότι η προοπτική που διαγράφεται για τον αγροτικό τομέα θα είναι προς όφελος του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου και γι΄ αυτό παραδίδουμε τη σκυτάλη σήμερα στο νέο Υπουργό τον κ. Καρασμάνη και στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουκουλόπουλο, ευχόμενη καλή συνέχεια.

Σας ευχαριστώ»

Previous Article

Δήλωση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών

Next Article

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδος