Δήλωση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥπΑΑΤ

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Αναπληρωτής Υπουργός
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥπΑΑΤ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
Θέλω πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς επίσης και τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη ως και τον Αναπληρωτή Υπουργό τον κ. Χαρακόπουλο για τα πολύ καλά τους λόγια.
Η ευθύνη είναι τεράστια, ιδίως τώρα που  μπαίνουμε σε μια  νέα προγραμματική περίοδο, για ν’ αξιοποιήσουμε τους πόρους και τις δυνατότητες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όπου έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά και από τον κ. Υπουργό και από τον Αναπληρωτή κ. Υπουργό.
Με τη συνεργασία όλων, ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε προς όφελος του αγροτικού κόσμου και της Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για τα καλά λόγια που είπε στην αρχή. Το έργο του Μάξιμου Χαρακόπουλου είναι σημαντικό και ελπίζω κι εγώ ως συνεχιστής αυτού του έργου, να προσθέσω ένα λιθαράκι προς όφελος της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφικής.
Όμως νομίζω ότι τα πολλά λόγια περιττεύουν και μέσα από την πράξη θα κριθούμε όλοι. Γιατί εγώ αυτή τη στιγμή  έχω να επιδείξω μόνο το κοινοβουλευτικό μου έργο, δεν έχω αναλάβει Υπουργός άλλη φορά και νομίζω ότι κι εσείς οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με το κριτικό σας μάτι, μπορείτε να μας διορθώνετε και στα τυχόν λάθη τα οποία μπορεί να κάνουμε, να μας βοηθήσετε να προχωρήσουμε μπροστά γιατί και η δική σας αγωνία είναι ο τόπος να πάει μπροστά.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι και η δική  μου η καταγωγή είναι από έναν αγροτικό νομό κι από ένα χωριό που είναι στα σύνορα και μάλιστα από αγροτική οικογένεια. Έχω ζήσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και νομίζω ότι θα υπηρετήσουμε και τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο συνεργαζόμενοι όλοι μαζί, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπου μπαίνουμε σε μια Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπορεί να προσφέρει  πάρα πολλά στον τόπο μας, στην περιοχή μας και φυσικά  στην Ελλάδα που όλοι προσδοκούμε να τη δούμε σε μια άλλη κατάσταση.
Νομίζω ότι περιττεύουν, όπως είπα προηγουμένως, τα πολλά λόγια. Θα κριθούμε όλοι με τις πράξεις μας. Ο κ. Υπουργός, πράγματι δεν είναι μόνο Καθηγητής πάνω στα θέματα αυτά αλλά και ως πολιτικός, έδειξε ότι εργάζεται με ζήλο, με αξιοπρέπεια πάνω απ’ όλα και προσπαθεί όσο μπορεί περισσότερο. Κι αυτό το έδειξαν οι πράξεις.
Νομίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί καλά και αυτό κ. Υπουργέ σας το εγγυώμαι και θα το δείτε και το επόμενο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστώ».

 

Previous Article

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥπΑΑΤ κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου της Μάχης των Οχυρών «ΡΟΥΠΕΛ» και «ΟΧΥΡΟ» στις Σέρρες

Next Article

Ομιλία του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Βουλή στο Σχέδιο Νόμου ‘’ Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας’’ – 29/03/2014