Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ.Θεόφιλου Λεονταρίδη,μετά την παρουσίαση των βασικών αξόνων του Νομοσχεδίου για την Υπηρεσιακή Εξέλιξη και Ιεραρχία των Στελεχών των Ε.Δ. από τον ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλο

Share:

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά την παρουσίαση των βασικών αξόνων του Νομοσχεδίου για την “Υπηρεσιακή Εξέλιξη και Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων” από τον ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αναμφίβολα η επικαιροποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την εξέλιξη των στελεχών των Ε.Δ. είναι απαραίτητη.

Από τα όσα κατέθεσε ο κ. Υπουργός, γίνεται κατανοητό ότι οι αλλαγές που επέρχονται στην λειτουργία του Στρατεύματος είναι μείζονες. Όμως για πολλές εξ’ αυτών υπάρχουν ήδη ενστάσεις και διατυπώνονται έντονοι προβληματισμοί. Ζητούμενο παραμένει η λειτουργικότητα του Στρατεύματος,  η αντικειμενικότητα του συστήματος των κρίσεων των στελεχών και η διασφάλιση της αξιοκρατίας, θέματα που η Νέα Δημοκρατία θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας.

Ερωτήματα επίσης εγείρονται για το νέο σύστημα “κάθετης Διοίκησης” των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως ως προς την επιχειρησιακή του διάσταση.

Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί με σαφήνεια επί όλων των θεμάτων, μόλις κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου».

Previous Article

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ.Θεόφιλου Λεονταρίδη, με αφορμή το σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα της σύγκρουσης των δυο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας

Next Article

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. κ.Θεόφιλου Λεονταρίδη, με αφορμή το νέο ατύχημα που συνέβη χθες κατά την διάρκεια εκπαίδευσης σε μονάδα του Π.Ν. και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας Αξιωματικός του Π.Ν.