Δεκτή η τροπολογία για το επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013  

          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: « Δεκτή η τροπολογία για το επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους »

Δεκτή έγινε από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, η τροπολογία που κατέθεσαν ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και 29 ακόμη Βουλευτές και αφορούσε την ανάγκη αναθεώρησης του υπάρχοντος Νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων. Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης στην τοποθέτηση του στη Βουλή επεσήμανε την αναγκαιότητα ρύθμισης του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων (απασχολούμενους σε εργοστάσια μεταποίησης, διαλογητήρια, δασεργάτες, ξενοδοχοϋπαλλήλους κτλ). Ως γνωστόν, το πλαφόν που ορίζει το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο, αποκλείει από το επίδομα ανεργίας, πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς, που επειδή εργάζονται 5-6 μήνες τον χρόνο, έχουν μειωμένο εισόδημα και, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, τα 360€ του επιδόματος είναι απόλυτα αναγκαία για την στοιχειώδη επιβίωση τους.

 Έτσι, με την τροπολογία αυτή δίνεται διέξοδος ώστε η παραπάνω κατηγορία ανέργων να μπορέσει σε περίοδο οικονομικής κρίσης να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης χαρακτήρισε θετική τη νομοθετική ρύθμιση που η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έκανε δεκτή και δίνει λύση για το επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων.

Previous Article

Ομιλία του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Σχέδιο Νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταïκά) και την πρόταση Νόμου για τον ΕΛΓΑ

Next Article

Ομιλία του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Σχέδιο Νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταïκά) και την πρόταση Νόμου για τον ΕΛΓΑ – 17/10/2013