Δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, για το επίδομα των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών, μετά από πολύμηνη μάχη

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, για το επίδομα των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών, μετά από πολύμηνη μάχη»

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,«Προστασία Δανειοληπτών και άλλες διατάξεις», τροπολογία που αφορά την παροχή του επιδόματος των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών, για τους δικαιούχους του Ν. Σερρών.

Ως γνωστόν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης, σε συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με το Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το παραπάνω θέμα δεσμεύθηκε ότι, σ΄ ένα από τα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή, του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, θα ψηφισθεί η ρύθμιση για το επίδομα που αφορά το Ν. Σερρών.

 Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, σ΄ αυτή την πολύμηνη μάχη που έχει θετική κατάληξη για το Ν. Σερρών, υπερασπίσθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία την κατάθεση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης ,που αποκαθιστά αδικίες πολλών ετών.

Σε νέα συνάντηση που είχε χθες ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με τον Υπουργό κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, ο Υπουργός τηρώντας τη δέσμευσή του,  υλοποιεί πλέον οριστικά  το θέμα και με την  τροπολογία  που καταθέτει σήμερα, θα δίδεται το επίδομα των παραμεθορίων περιοχών στους δικαιούχους του Ν. Σερρών.

Στους δικαιούχους του επιδόματος των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών περιλαμβάνονται: οι υπάλληλοι του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάλληλοι Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης,(δάσκαλοι, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό), Νοσοκομειακοί υπάλληλοι, Νοσηλευτικό Προσωπικό, Ιατρικό Προσωπικό , Ι.Κ.Α. υπάλληλοι Δημοσίων Ταμείων,  Δ.Ο.Υ, Ιερός κλήρος, κ.λ.π

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σήμερα στους υπηρετούντες στις ανωτέρω υπηρεσίες με έδρα συγκεκριμένους δήμους, καταβάλλεται το επίδομα προβληματικών περιοχών, (σε εννέα(9) δήμους και κοινότητες 50 Ευρώ και σε δύο (2) δήμους 40 Ευρώ), ενώ στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες με έδρα τους υπόλοιπους δεκαέξι(16) δήμους δεν καταβάλλεται κανένα ποσό από το επίδομα αυτό.

Με την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης τώρα, οι εργαζόμενοι στο Ν. Σερρών, όλων των ανωτέρω κατηγοριών, θα παίρνουν όλοι το επίδομα των 120 Ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη , ο Ν. Σερρών χαρακτηρίσθηκε παραμεθόριος στο σύνολό του, με την ψήφιση του Ν.3613/2007 του Υπουργείου Εσωτερικών από την κυβέρνηση , με αποτέλεσμα την θέσπιση σημαντικών κινήτρων όπως:

  • Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
  • Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  • Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης.
  • Οικονομικά κίνητρα(αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια κ.λ.π).

Μετά και την κατάθεση προς ψήφιση της σχετικής τροπολογίας και την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού κ. Γεώργιου Αλογοσκούφη προς το Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, για την καταβολή του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και προσωπικά τον Υπουργό, για την συμπαράσταση και βοήθειά του προς τους κατοίκους του Ν. Σερρών.

Previous Article

Λειτουργία Σιδηροδρομικού Σταθμού Ροδόπολης

Next Article

Θετική έκβαση των πολύμηνων προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη.- Δρομολογείται η ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρίας Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες