Δρομολογήθηκε και αποτελεί πια γεγονός η ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρίας Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Θετική έκβαση των πολύμηνων προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη.- Δρομολογήθηκε και αποτελεί πια γεγονός η ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρίας Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες.»

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια είχε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για την ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρία Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ενημέρωσε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, ότι προ διετίας ως εισηγητής του Νομοσχεδίου, σχετικά με την ενεργειακή πολιτική και μετά από συνεχής συζητήσεις που είχε με τον τέως Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα και νυν πρόεδρο της Βουλής, για την ανάγκη ίδρυσης Ε.Π.Α. (Εταιρία Παροχής Αερίου) στις Σέρρες, που θα είναι και έδρα της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Δημήτρης Σιούφας δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση αυτού του έργου, το οποίο στηρίζει και σήμερα.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, αιτιολόγησε την αναγκαιότητα ίδρυσης αυτού του μεγάλου επενδυτικού έργου στις Σέρρες στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, παραθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων με πρώτα, τους αρνητικούς δείκτες ευημερίας, την μεγάλη ανεργία και τις ελάχιστες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Ν. Σερρών.

Επίσης κατέστησε σαφές στον Υπουργό Ανάπτυξης, ότι η ίδρυση της Ε.Π.Α. Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες, θα έχει ευοίωνες προοπτικές και υπό το πρίσμα των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων που συνεπάγονται σε  άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Έτσι η επενδυτική δραστηριότητα αναμένεται να διαχυθεί στον κατασκευαστικό και βιομηχανικό τομέα και στις υπηρεσίες, προκαλώντας νέο κύκλο επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια για την δρομολόγηση αυτού του μεγάλου επενδυτικού έργου, τόνισε  τη μεγάλη σημασία που θα έχει στην αύξηση της απασχόλησης για τον Ν. Σερρών. Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ο Υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε το Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, ότι εντός του έτους θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρία Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες, με σκοπό την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά δε με το ανθρώπινο δυναμικό, την οργάνωση και τα συστήματα της νέας αυτής υπηρεσίας, της Ε.Π.Α. στις Σέρρες, αυτή θα περιλαμβάνει:

  • Διεύθυνση
  • Τμήμα Τεχνικών Δραστηριοτήτων
  • Τμήμα Εμπορικών Δραστηριοτήτων
  • Τμήμα Διοίκησης
  • Τμήμα Προμηθειών

Οι υπηρεσίες αυτές θα στελεχωθούν με κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, όπως έγινε και με το Οργανόγραμμα των Ε.Π.Α. σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ίδρυση της Ε.Π.Α. στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες, αποτελεί σημαντική επιτυχία, μιας και ο ενεργειακός τομέας είναι ένας από τους σημαντικούς και δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας και η έναρξη λειτουργίας της  επιχείρησης θα αποτελέσει μοχλό για την περαιτέρω  ανάπτυξη της οικονομίας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αύξηση της απασχόλησης.

Previous Article

Ρύθμιση για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Ν. Σερρών, το συντομότερο δυνατόν

Next Article

Ομιλία του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στη Συνεδρίαση της Βουλής, που είναι αφιερωμένη στην Ελληνίδα αγρότισσα