Ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, ασθενοφόρου και οδηγών στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

 

Αθήνα , 27 Σεπτεμβρίου  2011

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Θέμα : « Ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, ασθενοφόρου και οδηγών στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας »

Το Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας Σερρών παρουσιάζει βασικές ελλείψεις που εντοπίζονται κυρίως σε τρεις τομείς: στους γιατρούς, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και στην ανάγκη επείγουσας μεταφοράς ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα: το υπάρχον μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη διοικητικού προσωπικού δεν επαρκεί και καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες, προκειμένου να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες του Κέντρου και πολύ περισσότερο τις απαιτήσεις της 24ωρης λειτουργίας του και των εφημεριών του.

Επιπλέον υπάρχουν Ιατρικές Υπηρεσίες οι οποίες δε μπορούν να παρασχεθούν παρά την εγκατάσταση πλήρους ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο, λόγω έλλειψης συγκεκριμένου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα του Ακτινολογικού και του Οδοντιατρικού.

Όσον αφορά δε την ανάγκη επείγουσας μεταφοράς στο Νοσοκομείο Σερρών  σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και οδηγών, η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλη και ο κίνδυνος των ασθενών άμεσος.

Αυτό δε για το οποίο διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής και οι φορείς είναι η απουσία μονίμου παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, λόγω απόσπασής του στο Νοσοκομείο Σερρών.

Επειδή ο σκοπός κάθε Κέντρου Υγείας είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, που είναι «σύστημα παροχής σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο δέσμης βασικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας »(Ν.3235/2004).

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 1)     Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να προσλάβει τους αναγκαίους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό για να λειτουργεί εύρυθμα το Κ.Υ Μαυροθάλασσας και να παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας;

2)     Τι πρόκειται να κάνει το Υπουργείο Υγείας με το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου σε καθημερινή βάση;

3)     Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας με την έλλειψη ασθενοφόρου και οδηγών σε μόνιμη βάση στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας, παρ’ όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια για την λύση αυτού του προβλήματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Οι εξοντωτικές περικοπές αποδοχών των εν ενεργεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας ( Αστυνομικών , Πυροσβεστών , Λιμενικών ) και η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Next Article

Συνέχιση της επιδότησης του προγράμματος γενετικής βελτίωσης του προβάτου φυλής Σερρών