Εντείνεται η ανησυχία των αποστράτων στρατιωτικών, για την οικονομική κατάσταση και βιωσιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2010

 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: ‘’Εντείνεται η ανησυχία των αποστράτων στρατιωτικών, για την οικονομική   κατάσταση και βιωσιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων ‘’

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών και ιδιαιτέρως τα ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, για τα οποία τόσο οι εν ενεργεία όσο και οι εν αποστρατεία στρατιωτικοί υπόκεινται σε κρατήσεις επί των αποδοχών τους, καταγράφουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ και αδυνατούν να εξοφλήσουν προμηθευτές, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω, ακόμη και η εύρυθμη λειτουργία τους.

Επειδή τα εν λόγω νοσοκομεία δεν έχουν ενταχθεί και δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κάλυψης των χρεών τους από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, γιατί δεν έχουν καθεστώς Δημόσιου Νοσοκομείου.

Επειδή από τα εν λόγω χρέη, ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη μη εξόφληση των νοσηλίων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ., ενώ το υπόλοιπο οφείλεται σε έξοδα που έχουν γίνει για νοσηλεία ιδιωτών και αποστράτων, τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Επειδή οι συμβάσεις με τα ασφαλιστικά Ταμεία, υποχρεώνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία να «τιμολογούν» με το τιμολόγιο των δημοσίων νοσοκομείων, που είναι γνωστό πως δεν καλύπτει το πραγματικό κόστος νοσηλείας.

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Σε τι ύψος ανέρχονται τα χρέη των ασφαλιστικών οργανισμών (ανά Ταμείο) προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ, 401 ΓΣΝ, ΝΝΑ και 251 ΓΝΑ?

2. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη των Ταμείων προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, δεδομένης και της πολιτικής απόφασης για την διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών των στρατιωτικών νοσοκομείων προς τους δικαιούχους του ΕΣΥ;

 

                                                                                    Ο Ερωτών Βουλευτής   

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Μετέωρο και εκτός Διοίκησης ISAF το Ελληνικό Τάγμα Μηχανικού στο Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ)

Next Article

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)