Επίσκεψη του Βουλευτή Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη , μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης, και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Επίσκεψη του Βουλευτή Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη , μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης, και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές κυρίως :

Στην Αναστασιά αλλά και στον Γάζωρο , στην Αγριανή , στον Άγιο Χριστόφορο , στο Μανδήλι , στο Αγιοχώρι , στην Αλιστράτη, στην Σκοπιά και στο Δαφνούδι Σερρών .

Καταστροφή στα κεράσια στα σιτηρά και σε άλλες καλλιέργειες

Επί τόπου και άμεση παρουσία του ΕΛΓΑ στην περιοχή.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση στους κερασοπαραγωγούς στην Αναστασιά Σερρών . με συνέπεια την καταστροφή των κερασιών και άλλων οπωροφόρων δέντρων στο στάδιο της ωρίμανσης και της συγκομιδής τους.

Η χαλαζόπτωση έπληξε και άλλες περιοχές του Δήμου Νέας Ζίχνης, την Αγριανή τη Σκοπιά, το Μανδήλι ,τον Άγιο Χριστόφορο , το Γάζωρο , την Αλιστράτη , το Αγιοχώρι και το Δαφνούδι και έκανε ζημιές σε καλλιέργειες από βαμβάκι , σιτηρά και καπνό.

Ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης από την πρώτη στιγμή επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα βρέθηκε επί τόπου στην Αναστασιά, όπου η εικόνα μετά την καταστροφή ήταν απογοητευτική.

Σε μια περίοδο που τα έξοδα των παραγωγών λόγω του υψηλού κόστους των εφοδίων είναι μεγάλη, και το εισόδημα συρρικνώνεται, η καταγραφή των ζημιών και η γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών είναι επιβεβλημένη.

Γι αυτό και ο Θ. Λεονταρίδης επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και τις υπηρεσίες του, για να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και επειδή τις επόμενες ημέρες αρχίζει η συγκομιδή των κερασιών και δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σωστή και δίκαιη εκτίμηση των πληγέντων καλλιεργειών.

Ήδη η Υπηρεσία του ΕΛΓΑ της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην Αναστασιά και τις γύρω περιοχές για να κάνει μια πρώτη αυτοψία και μετά την αναγγελία των δηλώσεων να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο της εξατομικευμένης εκτίμησης των ζημιών.

 

Previous Article

Καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου.

Next Article

«Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δασκάλων».