ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ .

Επικοινωνία με τον Δασάρχη Νιγρίτας κο Ζήση Ιωάννη , είχε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης , μετά από πολλά αιτήματα των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου για να τους δοθεί η άδεια για καυσοξύλευση λόγω της ανάγκης τους για θέρμανση στα σπίτια τους ( παρατεταμένος χειμώνας , ακρίβεια τις ενέργειας ) την περίοδο αυτή .

Ως γνωστόν είχε δοθεί πέρυσι , μόνο τον Οκτώβριο , η δυνατότητα για καυσοξύλευση και οι ανάγκες των νοικοκυριών δεν καλύφθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών .

Ο Δασάρχης Νιγρίτας κατανοώντας τις ανάγκες των κατοίκων με νέα ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους των παραδασόβιων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων από 17-3-22 έως 21-3-22 επιτρέποντας την υλοτομία πουρναριού και γαύρου έως 5 χωρικά κυβικά μέτρα .

Οι περιοχές που επιτρέπεται η καυσοξύλευση τις καθορισμένες ημερομηνίες και σε ορισμένες περιοχές είναι : Δήμος Βισαλτίας

Δασικό Σύμπλεγμα Κερδυλλίου όρους

Κοινότητες : Θερμά , Χουμνικό , Λαγκάδι , Δάφνη , Ορέσκεια , Καστανοχώρι, Αηδονοχώρι ,Ευκαρπία , Ζερβοχώρι , Λευκότοπος , Σιτοχώρι , Αγιος Δημήτριος .

Δασικό Σύμπλεγμα Βερτίσκου Ορους :

Κοινότητες : Νιγρίτα , Τερπνή , Νικόκλεια , Τριανταφυλλιά , Άμπελοι , Βέργη

Δήμος Αμφίπολης :

Κοινότητες : Νέα Κερδύλλια , Παλαιοκώμη , Μεσολλακιά , Αμφίπολη .

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δασάρχη Νιγρίτας κο Ζήση Ιωάννη , που έσκυψε άμεσα πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, λόγω των ειδικών συνθηκών δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία σε μία τόσο δύσκολη χρονική στιγμή.

 

Previous Article

ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ.

Next Article

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Ουκρανίας.