Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων 563 Τ.Π. Θερμών Νιγρίτας

Share:

 

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας          
 
                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Τον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας

κ.  Ευάγγελο Βενιζέλο

 
ΘΕΜΑ : « Κέντρο Εκπαίδευσης  Νεοσυλλέκτων  563 Τ.Π  Θερμών Νιγρίτας »
 

        Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν φήμες ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει το κλείσιμο ορισμένων Κέντρων Εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και το ΚΕΝ 563  ΤΠ  Νιγρίτας.

         Το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη αναστατώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νιγρίτας όπως και τον Δ.Δ. Θερμών όπου βρίσκεται το ΚΕΝ καθώς όλοι τους υποστηρίζουν πως ο τόπος θα οδηγηθεί σε μαρασμό, ενώ οι εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου θα έχουν την ίδια τύχη με τα άλλα Στρατόπεδα που ρημάζουν στο έλεος της εγκατάλειψης.

          Η ύπαρξη του ΚΕΝ  Νιγρίτας το οποίο λειτουργεί από το έτος 1979 (τρεις  δεκαετίας) και έχει σύγχρονες  υποδομές και εξοπλισμό, μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό στρατευμένων, ενώ η θέση του αξιολογείται ως η πλέον κατάλληλη για στρατιωτική εκπαίδευση και έχει ταυτισθεί με την τοπική κοινωνία της περιοχής .

         Κατόπιν των ανωτέρων  και  επειδή νομίζουμε ότι πέραν  από το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος στις δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  προκύψει από την   κατάργηση  του στρατοπέδου αυτού, θα  επιφέρει από την άλλη πλευρά  σοβαρές παρενέργειες στην αγορά και την ανάπτυξη της περιοχής που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και επομένως πρέπει να εξετάζουν γενικότερα   και όχι μεμονωμένα την λήψη μιας απόφασης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

         Εάν πρόκειται να καταργηθεί  το κέντρο εκπαίδευσης  Νεοσυλλέκτων  563 Τ.Π και αν ναι ποιοι λόγοι επιβάλλουν τη  λήψη  αυτής της απόφασης;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Previous Article

Πρόγραμμα Εργατικών κατοικιών από τον Ο.Ε.Κ για το Ν.Σερρών

Next Article

Απάντηση από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε για την οδική σύνδεση Νιγρίτα- Σοχός- Ασκός- Α/Κ Βαγιοχωρίου