Καθορισμός ολοκλήρου του Ν. Σερρών ως προβληματική περιοχή τύπου Α΄

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

    Θέμα:« Καθορισμός ολοκλήρου του Ν. Σερρών ως προβληματική περιοχή τύπου Α΄»   

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Χρήστο Ζώη και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Λέγκα, είχε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, για την υπογραφή της Διυπουργικής Απόφασης του καθορισμού ολόκληρου του Ν. Σερρών ως προβληματικής περιοχής τύπου Α΄.

Ως γνωστόν με τις Κ.Υ.Α ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/30.10.92 και ΔΙΔΑΔ/Φ.42/2463/οικ./10.11.99 ορισμένες μόνο περιοχές του Ν. Σερρών είναι προβληματικές, δηλαδή, οι Δήμοι:Κερκίνης, Πετριτσίου, Σκοτούσσης, Ηράκλειας και οι κοινότητες: Προμαχώνα, Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου,  Άνω Βροντούς και Ορεινής είναι προβληματικές τύπου Α΄ και οι Δήμοι: Σερρών, Σιδηροκάστρου και Λευκώνα είναι προβληματικές τύπου Β΄.

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τους αρμόδιους Υφυπουργούς τροποποιούνται οι προηγούμενες αποφάσεις και τώρα ολόκληρος ο Ν. Σερρών, δηλαδή, όλοι οι Δήμοι και οι κοινότητες χαρακτηρίζονται προβληματικές περιοχές τύπου Α΄.

‘Έτσι  μετά την  ένταξη ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές με το Ν.3613/2007 και την ψήφιση του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών με το Ν.3714/2008, με τη Διυπουργική αυτή απόφαση του καθορισμού του συνόλου του Ν. Σερρών ως προβληματικής περιοχής τύπου Α΄, δικαιώνεται μια προσπάθεια δύο(2) ετών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη και ο Ν. Σερρών αποκτά όλα τα σημαντικά κίνητρα που διέπουν τις προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές όπως:

  • Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
  • Οικονομικά κίνητρα.
  • Επιδότηση αγοράς κατοικίας
  • Επιδοτούμενα δάνεια.
  • Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης-(έξοδα μετάθεσης).
  • Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  • Μείωση ενσήμων στον ιδιωτικό τομέα για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
  • Επίδομα παραμεθορίων περιοχών 120 €.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του στους κ. Υφυπουργούς γι΄αυτή τη θετική κατάληξη μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του λαού των Σερρών, γιατί τα κίνητρα που απορρέουν από αυτές τις σημαντικές αποφάσεις θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Νομού και στη συγκράτηση του ανθρώπινου δυναμικού στις παραμεθόριες και ακριτικές  περιοχές.

Previous Article

Ομιλία για τον προϋπολογισμό του 2009

Next Article

Πρόταση νόμου για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τον έλληνα αγρότη και ελληνίδα αγρότισσα