Να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Θέμα: «Να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος»

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επικείμενο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος παραβρέθηκε ο Βουλευτής Σερρών Κ.Θ. Λεονταρίδης παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Παραγωγικών Τάξεων και πλήθους κόσμου.

Στη σύντομη ομιλία του ο Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει η τράπεζα ανοικτή:

  1. Ηθικοί λόγοι, διότι οι κάτοικοι της περιοχής στήριξαν την τράπεζα σε δύσκολες εποχές και τώρα η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να το ανταποδώσει στους πελάτες της με το να παραμείνει ανοικτή η τράπεζα Πειραιώς .
  2. Κοινωνικοί λόγοι, διότι το Ροδολίβος και τα χωριά του Δήμου απέχουν πάνω από 50 χλμ. από τις Σέρρες και το κλείσιμο της τράπεζας θα προκαλέσει άσκοπη ταλαιπωρία στους πολίτες και πρόσθετα έξοδα μετακίνησης, ιδίως των συνταξιούχων
  3. Οικονομικοί λόγοι, διότι η τράπεζα αποτελεί πόλο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής που θα εκλείψει εάν μπει λουκέτο
  4. Ιστορικοί λόγοι, διότι ο Δήμος Αμφίπολης είναι ένας ιστορικός Δήμος που προσέφερε πολλά στη μακραίωνη πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Επίσης ο κ. Θ. Λεονταρίδης πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής την Δημοτική Αρχή και τους Βουλευτές του νομού και να επισκεφθεί τη διοίκηση της τράπεζας αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, εφόσον χρειαστεί, για να υποστηρίξει με ακράδαντα επιχειρήματα την αναγκαιότητα ώστε το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος να παραμείνει ανοικτό.

Τέλος, ο κ. Θ. Λεονταρίδης με ερώτηση που κατέθεσε προς τη Βουλή των Ελλήνων ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του μοναδικού χρηματοπιστωτικού καταστήματος που εξυπηρετεί τον Δήμο.

Ολόκληρη η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος»

Στο Ροδολίβος του ιστορικού Δήμου της Αμφίπολης, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, βρίσκεται το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της τράπεζας Πειραιώς που εξυπηρετεί τις συναλλαγές των κατοίκων της ευρύτερης αγροτοκτηνοτροφικής περιοχής. Ο μελλοντικός σχεδιασμός της τράπεζας περιλαμβάνει το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Η απόσταση των χωριών της περιοχής από τις Σέρρες είναι πάνω από πενήντα χιλιόμετρα, και λόγω των ελάχιστων δρομολογίων των ΚΤΕΛ, δεν θα υπάρχει η διά ζώσης επικοινωνία του κοινού με την τράπεζα, με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ιδίως των συνταξιούχων.

Η τράπεζα Πειραιώς Ροδολίβους στηρίχτηκε οικονομικά στους δύσκολους καιρούς από τους κατοίκους των κοινοτήτων του Δήμου Αμφίπολης αλλά και στήριξε η ίδια τις δραστηριότητες όλων των επαγγελματιών, ιδίως των αγροτών αλλά και των κτηνοτρόφων.

Ο ίδιος ο Δήμος, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξέδωσε προσφάτως σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας εκφράζοντας ομόφωνα τη σφοδρή εναντίωσή του και ζητώντας την επανεξέταση και επαναξιολόγηση κάθε τωρινού και μελλοντικού σχεδιασμού ή πρότασης για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα δυσχεράνει τις συλλογικές προσπάθειες κάθε παραγωγικής δύναμης, επιπλέον θα απογοητεύσει και θα επιφέρει την αγανάκτηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, θα προκαλέσει άσκοπη ταλαιπωρία στους πολίτες και πρόσθετα έξοδα μετακίνησης.

Η εγκατάλειψη των κατοίκων της περιοχής, με το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος, εκτός των άλλων, θα αποτελέσει και περιφρόνηση των πολιτών που τόσα χρόνια συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της Τράπεζας.

Ύστερα από τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών βουλευτής

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Βουλευτής ΣΕΡΡΩΝ

 

Previous Article

Γιορτή της Αγίας Κυριακής.

Next Article

108η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας.