Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στη Βουλή

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ .
1.- Η ενότητα του ελληνικού λαού , οι ισχυρές μας συμμαχίες και η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων αποτελούν τεράστια ασπίδα προστασία της χώρας μας απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας .
2.- Ανάληψη πρωτοβουλιών σ΄ όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί .
3.- Αίτημα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής , των Ποντίων , των Μικρασιατών , των Θρακιωτών και των Κωνσταντινοπολιτών .

Μιλώντας στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής ο πρώην Υπουργός κ. Θ. Λεονταρίδης επεσήμανε :
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές με την προκλητική στάση της Τουρκίας να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, θέλοντας να αμφισβητήσει με τις ενέργειες που επιχειρεί τα κυριαρχικά μας θαλάσσια δικαιώματα , η ενότητα του ελληνικού λαού, οι ισχυρές συμμαχίες που χτίσαμε και ευελπιστούμε ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην αποτροπή τέτοιων ενεργειών και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί ελπίδα όλων των Ελλήνων.
Με το συντονισμό όλων αυτών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελούν τεράστια ασπίδα προστασίας της χώρας μας, που λειτουργεί, πάντοτε, με γνώμονα τους κανόνες διεθνούς δικαίου και την επιθυμία ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, για πρόοδο και ευημερία.
Είναι μείζον ζήτημα και κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, η τεράστια προσβολή της μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, ενός Παγκόσμιου Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το κατεξοχήν ιερό και ιστορικό σύμβολο του χριστιανισμού χρησιμοποιείται ως εργαλείο από τον τούρκο Πρόεδρο, ο όποιος ,υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη πληθυσμών, με διαφορετική θρησκεία και τον σεβασμό του εμβληματικού αυτού συμβόλου της παγκόσμιας κοινότητας.
Η απόφαση για την μετατροπή αυτή της Αγίας Σοφίας, ναι μεν έχει καταδικαστεί διεθνώς, αλλά χρειάζεται από εδώ και πέρα να συνεχίσουμε με μεγάλη ένταση τον αγώνα, για να ευαισθητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα, συνομιλώντας με όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και αναλαμβάνοντας διεθνείς πρωτοβουλίες.
Η ισχυρή διπλωματική ενότητα της χώρας μας σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η ισχυρή ενότητα των Ελλήνων και του Οικουμενικού ελληνισμού, που είναι πρεσβευτές των ιδεωδών της χώρας μας και η αφύπνιση και η κινητοποίηση στην πρώτη γραμμή των ιστορικών και πολιτιστικών Φορέων Παγκοσμίου βεληνεκούς, αποτελεί μονόδρομο αντιμετώπισης αυτής της τεράστιας πρόκλησης και αλλοίωσης του συμβόλου της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Ως μέλος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, συμφωνώ με το κάλεσμα του Προέδρου της Επιτροπής για την ανάληψη κρίσιμων πρωτοβουλιών και για την διεθνοποίηση του ζητήματος, με ψηφίσματα τοπικά, περιφερειακά, διεθνή και κοινοβουλευτικά και λήψη φυσικά, αποφάσεων.
Επίσης, συμφωνώ με την ένταξη στη διπλωματική ατζέντα για το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Θρακιωτών και των Κωνσταντινοπολιτών από τους τούρκους. Φυσικά αυτό που τονίζεται από το υπουργείο εξωτερικών, είναι, να θέτει συνεπώς το ισχυρό αυτό διπλωματικό όπλο, δηλαδή, της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας, σε διμερές ελληνοτουρκικό επίπεδο και να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες για τη διεθνή αναγνώρισή της.

 

01

02 03

Previous Article

24 Ιουλίου 2020 Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στη Βουλή

Next Article

Γιορτή του Προφήτη Ηλία