Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Χαιρετίζουμε και στρέφουμε τις ενέργειες μας στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους .

Κυρίως χαιρετίζουμε τις γυναίκες που στερούνται της δυνατότητας να μιλήσουν , να ακουστούν , να φανούν , αλλά είναι εδώ , υπάρχουν , μοχθούν , αγωνίζονται , έχουν υπόσταση και ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα τις εξαιρεί .

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα – ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών , ημέρα ανταμοιβής για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής .

Στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα , η γυναίκα , η αδερφή , η φίλη .

Σ΄ όλες τις γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια .

Στις δημοκρατικές κοινωνίες ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα , η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι επιπρόσθετο ζητούμενο με υψηλό αξιακό χαρακτήρα .

Η πρόοδος στα θέματα της ισότητας και της ένταξης της γυναίκας στην παραγωγική και κοινωνική λειτουργία αντανακλά το επίπεδο κάθε χώρας και κοινωνίας .

Η γυναίκα κατάφερε να σπάσει τα δεσμά και να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού , να κυνηγήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της και να προσφέρει τελικά στην κοινωνία και στον εαυτό της . Αυτά , λοιπόν , είναι και που γιορτάζουμε την 8η Μαρτίου .

Η γυναίκα σήμερα πρωταγωνιστεί στη ζωή και έχει καταλάβει επάξια σημαντικές θέσεις στην αγορά εργασίας , στο δημόσιο βίο , στην πολιτική και γενικότερα σε στρατηγικές θέσεις .

Η γυναίκα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη στα θέματα ζωής εφόσον αφουγκράζεται την καθημερινότητα μέσα από τον πολλαπλό ρόλο που έχει αναλάβει . Είναι η επαγγελματίας , η σύζυγος , η μητέρα , η νοικοκυρά .

Σήμερα έχουμε λόγους όχι να γιορτάζουμε , αλλά να αναστοχαζόμαστε για το που βρισκόμαστε , τι καταφέραμε και πόσα – πολλά – πρέπει ακόμη να κάνουμε .

Απευθύνουμε ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ σε όσους εργάσθηκαν και εργάζονται , ώστε να εδραιωθούν κεκτημένα , να κατακτηθούν δικαιώματα , να διευρυνθούν και συχνά να εξειδικευτούν .

Γιατί απλά , η ανθρωπιά , η ευημερία , η ανάπτυξη , η ίδια η Δημοκρατία περνούν μέσα από την ισότητα των φίλων .

Χρόνια σας πολλά αξίζετε την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και την καθημερινή στήριξη μας !

 

Previous Article

Καλή Καθαρά Δευτέρα!

Next Article

Καλή δύναμη και καλή υπομονή σε όλους μας!