Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για το θέμα των αποζημιώσεων στις πληγείσες περιοχές

Share:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για το θέμα των αποζημιώσεων στις πληγείσες περιοχές.

Την άμεση εκτίμηση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ και την έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών, ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον Αντιπρόεδρο κ. Αργύρη Μποτό, για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες και οι γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους από την πρωτοφανή σε ένταση και μέγεθος χαλαζόπτωση που κατέστρεψε τις σοδειές τους ολοσχερώς.

Η χαλαζόπτωση έπληξε, σε πάνω από 70 Δημοτικά Διαμερίσματα, χιλιάδες στρέμματα και οι κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας του ότι κάποιες από αυτές τις καλλιέργειες, όπως το σιτάρι, κριθάρι κλπ., ήταν έτοιμες για συγκομιδή και άρα για αποπληρωμή των παραγωγών, ενώ άλλες σε στάδιο ανάπτυξης και ωρίμανσης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ δήλωσαν, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους, να σταλούν τα πορίσματα και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες καλλιεργητές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, παρακολουθεί από κοντά την  εξέλιξη της όλης διαδικασίας σε κάθε στάδιο, ώστε να καταβληθούν δίκαια οι αποζημιώσεις σε μια περίοδο οικονομικά κρίσιμη, που το εισόδημα των αγροτών πλήττεται και οι υποχρεώσεις τους είναι μεγάλες.

Όπως επεσήμανε ο ΕΛΓΑ στον Υπουργό κ. Λεονταρίδη, η ολοκλήρωση του προγραμματισμού των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και η οριστικοποίηση του αρχείου που θα δοθεί στον ΕΛΓΑ, θα επιταχύνει την έγκαιρη αποπληρωμή των αποζημιώσεων.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίδης, επικοινώνησε με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Ανάπτυξης για το θέμα των αποκαταστάσεων των υποδομών των Δήμων που επλήγησαν, καθώς και των αποζημιώσεων των κατοίκων της περιοχής, των οποίων οι εγκαταστάσεις κατεστράφησαν από τη θεομηνία.

Previous Article

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λεονταρίδη με τον Υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη για τη συνέχιση της λειτουργίας των Εργοστασίων Ζάχαρης

Next Article

Σύντομα η κατανομή νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα