Παραχώρηση του Μουσείου Θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» για κοσμικές ιδιωτικές εκδηλώσεις

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 
 

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010

 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: ‘’ Παραχώρηση του Μουσείου Θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» για κοσμικές ιδιωτικές εκδηλώσεις ‘’

Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε επί του ιστορικού θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» κοσμική ιδιωτική εκδήλωση υπό το πρόσχημα της διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.

Επειδή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και το πλούσιο διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό, η εκδήλωση αυτή μετετράπη σε εξεζητημένη εορταστική εκδήλωση νεόνυμφων γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας, με διαδικασίες που χαρακτηρίζουν ανάλογες κοινωνικές εκδηλώσεις και με ανάλογο διάκοσμο επί του ιστορικού πλοίου.

Επειδή η ενέργεια αυτή, προσβάλλει βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου και  προκαλεί αισθήματα ντροπής και αγανάκτησης στους Έλληνες πολίτες.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

  1. Εάν γνώριζε ότι ο ιστορικός αυτός χώρος παραχωρείται για κοσμική εκδήλωση τέτοιας υφής και αν όχι, ποιος έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί στον ιερό αυτό χώρο η κοσμική εκδήλωση, παρότι απαγορεύεται? Ποιοι Αξιωματικοί των Ε.Δ. παρέστησαν? Ποιος εκπροσώπησε την πολιτική ηγεσία?
  2. Αν αντιλαμβάνεται την αναταραχή και την αγανάκτηση που έχει δημιουργήσει στα στελέχη των Ε.Δ. αλλά και στους Έλληνες πολίτες η πρωτοφανής ενέργεια ουσιαστικής βεβήλωσης του πλοίου θρύλου του Πολεμικού μας Ναυτικού που ενέπνευσε γενεές Ελλήνων?

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, με αφορμή την παραχώρηση του Θωρηκτού “ΑΒΕΡΩΦ” για ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις

Next Article

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, για την πρόταση της Τουρκίας στον ICAO για την κατάργηση κατάθεσης Σχεδίων Πτήσεων στο FIR Αθηνών