Ρύθμιση για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Ν. Σερρών, το συντομότερο δυνατόν

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Ρύθμιση για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Ν. Σερρών, το συντομότερο δυνατόν» 

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον  Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, για την καταβολή του επιδόματος στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές, είχε  ο  Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στη συζήτηση που είχε με το Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη σχετικά με το παραπάνω θέμα, δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί λύση το συντομότερο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Υπενθυμίζεται ότι με το Ν.3613/2007 ο Ν. Σερρών χαρακτηρίσθηκε παραμεθόριος στο σύνολό του. Για να γίνει αυτό ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με μελέτες και στατιστικά στοιχεία που είχε καταθέσει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τα οποία αιτιολογούσαν την ανάγκη παροχής σημαντικών κινήτρων με την ένταξη του Νομού στις παραμεθόριες περιοχές, πέτυχε το χαρακτηρισμό του Νομού ως παραμεθορίου στο σύνολό του.
Για τις συναντήσεις και συζητήσεις με τους Υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του για να ενταχθεί η διάταξη σε νομοσχέδιο, τις ομιλίες του στη Βουλή και στην επιτροπή, ο Βουλευτής κ. Λεονταρίδης Θεόφιλος ενημέρωνε βήμα – βήμα  το Σερραϊκό λαό με δελτία τύπου από το Νοέμβριο του 2006.
Οι συντονισμένες προσπάθειες και οι τεκμηριωμένες θέσεις του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για το χαρακτηρισμό του Νομού μας ως «παραμεθορίου στο σύνολό του», με την ψήφιση του Ν.3613/2007, από την κυβέρνηση, έχουν ως αποτέλεσμα την θέσπιση σημαντικών κινήτρων όπως:

1.  Στους κατοίκους οι οποίοι είναι υποψήφιοι για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π. παρέχονται πλεονεκτήματα με βάση την εντοπιότητα (προσαύξηση μοριοδότησης)
2.  Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
3.   Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης.
4. Οικονομικά κίνητρα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία  (επιδόματα, αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια κ.λ.π.)

Ήδη, κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, τα στοιχεία για να μελετηθούν και να γίνει η τελική ρύθμιση που αφορά την καταβολή του επιδόματος στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές, όπως είναι πλέον και ο Ν. Σερρών στο σύνολό του.

Previous Article

Στις Ομογενειακές εκδηλώσεις της Νοτίου Αφρικής ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης

Next Article

Δρομολογήθηκε και αποτελεί πια γεγονός η ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρίας Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες