«Σκέψεις και πλημμυρισμένα συναισθήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς….. »

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Σκέψεις και πλημμυρισμένα συναισθήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς….. »

Πάει ο παλιός ο χρόνος …. Θα σιγοψιθυρίσουμε σε λίγο.

Τα μεσάνυχτα της Παραμονής όπου συνήθως τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα διασχίζουν τον ουρανό και ο Αι Βασίλης φέρνει τα δώρα στα παιδιά , υπάρχει μέσα μας μία έντονη συγκινησιακή φόρτιση και είναι στιγμή απολογισμού , αναστοχασμού και σχεδιασμού.

Είναι σημαντικό πριν την χαραυγή της πρώτης ημέρας της νέας χρονιάς να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να κάνουμε μία ανασκόπηση της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας .

Δε θα γράψω κάτι καινούργιο .

Ένας χρόνος πέρασε με ευτυχίες η δυστυχίες , με επιτυχίες η αποτυχίες .

Αισθανθήκαμε ότι η ζωή , η δική μας και των συνανθρώπων μας είναι ανοχύρωτη και κρέμεται από μία κλωστή από τη μία μέρα στην άλλη , ότι τα όνειρα μας εύκολα μπορεί να ναυαγήσουν , ότι η καλύτερη ευχή που βγαίνει από τα χείλη μας είναι «ΥΓΕΙΑ» και την εκφράζουμε απλόχερα γιατί αυτή έχει περιεχόμενο και ουσία όσο ποτέ άλλοτε,

Θέλουμε να ζήσουμε, με αξιοπρέπεια , εμείς , οι φίλοι μας , οι συγγενείς μας , όλος ο κόσμος .

Να πάμε στις δουλειές μας , να κάνουμε τις παρέες μας , να συνεχίσει η ζωή μας όπως ήταν με τις καλές και τις κακές στιγμές .

Με κριτική ματιά να δούμε κατάματα την αλήθεια , να αφήσουμε πίσω αυτά που μας κάνουν δυστυχισμένους , με την ελπίδα να υπάρχουν πολύ πολύ καλύτερα πράγματα μπροστά μας.

Το τέλος της χρονιάς μπορεί να είναι η αρχή μίας άλλης , αλλά στην ουσία είναι μία συνέχεια , με όλη τη σοφία που η εμπειρία μπορεί να ενσταλάξει μέσα μας!

Αυτές τις γιορτινές ημέρες θα εύχομαι σε όλους μας να μη συναντήσουμε μοναξιά πουθενά ….

Ούτε σε σπίτια , ούτε σε κουβέντες , ούτε σε σχέσεις αλλά ούτε και σε σκέψεις …

Είναι έντονα λυπηρό που πολλοί από τους φίλους μας , από τους συγγενείς μας , από τους γνωστούς μας δε θα μας κάνουν συντροφιά τούτον τον χρόνο , γιατί φύγανε άδικα από τη ζωή . Όνειρα και σχέδια μείνανε ανεκπλήρωτα και αγαπημένοι να καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα κενό δυσαναπλήρωτο .

Σε όλους αυτούς εύχομαι κουράγιο και δύναμη ψυχής για να συνεχίσουν τον δρόμο που είχαν χαράξει από κοινού για τους ίδιους και τα παιδιά τους .

Όλοι μας θα συνεχίσουμε την ορειβασία στο βουνό της ζωής για να φτάσουμε τα όνειρα μας .

Ο καθένας την δική του κορυφή .

Να χαιρόμαστε με την προκοπή και την επιτυχία των παιδιών μας , να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη , να συγκινούμαστε , να μετανοούμε , να συγχωρούμε , να ζούμε ανθρώπινες στιγμές !

Η φετινή χρονιά θα είναι κομβική για το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας .

Εύχομαι να σημάνει το τέλος της και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω .

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το 2022 να χαρίσει σε όλους μας ότι μας λείπει και να μη μας στερήσει τίποτε από αυτά που αγαπάμε και είναι μέσα στη ζωή μας .

Να είμαστε όλοι υγιείς και να εκτιμάμε αυτά που έχουμε , κυρίως τους ανθρώπους που έχουμε πλάι μας. Αυτοί είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός !

Εύχομαι τέλος ειρήνη σε όλο τον κόσμο , εσωτερική γαλήνη και ο καθένας από εμάς να καταφέρει να ΕΙΝΑΙ τα όνειρα και οι επιθυμίες του .

«Αύριο είναι η πρώτη κενή σελίδα ενός βιβλίου 365 σελίδων . Ας γράψουμε όλοι μας ένα καλό βιβλίο»

Χρόνια πολλά , χρόνια ευτυχισμένα και μία δημιουργική χρονιά με υγεία !

 

Previous Article

Ευχές για μία ημέρα γεμάτη λάμψη….

Next Article

«Μετά από ένα τραγικό γεγονός ήρθε και μια ευχάριστη είδηση»