ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Μετά από τη συνάντηση του Υπουργού με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.Μακάριο , ο οποίος και ζήτησε να φιλοξενήσει στη Μητρόπολη Ουκρανούς πρόσφυγες , μαζί με τον Υπουργό κ. Μηταράκη , πραγματοποιήσαμε επίσκεψη εργασίας στο Τελωνείο Προμαχώνα και εν συνεχεία στις Δομές Φιλοξενίας στη θέση « Κλειδί», με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό για τη διαμονή των Ουκρανών προσφύγων από την εμπόλεμη ζώνη .

Εκεί έγινε αυτοψία των χώρων που ανακαινίστηκαν στο Τελωνείο , για να λειτουργήσουν ως Κέντρο Υποδοχής , που μαζί με την Δομή πρώτης φιλοξενίας της Σιντικής , θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους ανθρώπους που εκτοπισμένοι από τον πόλεμο φτάνουν προς τη χώρα μας , για όσο διάστημα οι συνθήκες απαιτήσουν .

Οι περισσότεροι όμως εξ΄ αυτών που είναι ομογενείς πρόσφυγες ήδη πέρασαν τα σύνορα και φιλοξενούνται από συγγενείς τους στην Ελλάδα .

Η Ελλάδα όμως είναι έτοιμη να φιλοξενήσει όποιους έξ αυτών δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους και ζητήσουν την στήριξη της Πολιτείας .

Αναφορικά με τα ανήλικα από την Ουκρανία και το πώς θα απορροφηθούν στο εγχώριο σύστημα παιδείας ο κος Υπουργός ανέφερε ότι « το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει όλες τις προετοιμασίες και ήδη κάποια παιδάκια παρακολουθούν μαθήματα στα σχολεία .

Για τα παιδιά που γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα , αλλά βεβαίως και για τα παιδιά τα οποία δεν έχουν σχέση με την Ελληνική Κοινότητα της Ουκρανίας και δεν μιλάνε ελληνικά , θα υπάρξουν ειδικές τάξεις ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα .

Κανείς δε θα μείνει αβοήθητος από την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά.»

 

Previous Article

Με ιεροπρεπή λαμπρότητα και την συμμετοχή του κόσμου η Εκκλησία των Σερρών γιόρτασε τους Αγίους ενδόξους μεγαλομάρτυρες στρατιωτικούς μάρτυρες Θεοδώρου Τήρωνος και Στρατηλάτου με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτας Μακρή.

Next Article

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.