Συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πρώτη Σερρών

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

 

Αθήνα ,  27 Ιουλίου   2011

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
1) Τον Υπουργό Οικονομικών

2) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

  

Θέμα: « Συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Αγροτικής    Τράπεζας στην Πρώτη Σερρών »

Σύμφωνα με πληροφορίες στον άμεσο σχεδιασμό της Αγροτικής Τράπεζας είναι η επανεξέταση της λειτουργίας δεκαπέντε περιφερειακών υποκαταστημάτων , μεταξύ αυτών και του υποκαταστήματος με έδρα  την Πρώτη Σερρών . Ενημερώνουμε τους κ.κ. Υπουργούς , ότι το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Πρώτης ιδρύθηκε το 1981 στην κωμόπολη της Πρώτης  και εξυπηρετεί με τρεις  υπαλλήλους τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πρώτης , Κρηνίδας , Αγγίστας επίσημα , αλλά και της Νέας Μπάφρας , Ηλιοκώμης , Κορμίστας λόγω απόστασης από τη Δράμα .

Πρόσφατα η Διοίκηση της ΑΤΕ προχώρησε σε άρση της Πίστης , η δε μεταφορά έγινε στο κατάστημα της Ν. Ζίχνης σε 20 χιλιόμετρα απόσταση από την Πρώτη .

Οι πελάτες της Τράπεζας είναι κατά κύριο λόγο αγρότες ( με σημαντικό αριθμό εκτάσεων και καλλιεργειών ) , συνταξιούχοι , μισθωτοί και εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο από το τοπικό κατάστημα .

Συνολικά από την ΑΤΕ  Πρώτης εξυπηρετούνται περισσότεροι από 3.000 πελάτες .Συνεργασία δε με την Τράπεζα υπάρχει και με όλους τους τοπικούς φορείς  (συλλόγους  , σωματεία κ.λ.π.) .

Πρόσφατα μεγάλος αριθμός συνταξιούχων έχει απογραφεί στην Τράπεζα αυξάνοντας έτσι την ημερήσια κίνηση των συναλλαγών .

Σε μια καθαρά αγροτική περιοχή με κατοίκους που επί τριάντα χρόνια εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα , τυχόν παύση λειτουργίας της ΑΤΕ  θα δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στους περισσότερους κατοίκους λόγω μεγάλης ηλικίας , η απογοήτευση θα είναι τεράστια και διαρροή των ουκ ολίγων καταθέσεων στον ανταγωνισμό , θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα στο ενεργητικό της ΑΤΕ .

Επίσης ο μεγάλος αριθμός καταθετών που υπάρχει στην Αγροτική Τράπεζα Πρώτης , δικαιολογεί απόλυτα τη συνέχιση της λειτουργίας του , αφού το κατάστημα δεν είναι ζημιογόνο , αλλά απεναντίας κερδοφόρο .

Η ενδεχόμενη αυτή ενέργεια παύσης λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας Πρώτης έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής που εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί στοχοποιήθηκε η εν λόγω Τράπεζα τη στιγμή που είναι επικερδής , βιώσιμη , το κόστος είναι μηδαμινό και οι στόχοι που έθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας επετεύχθησαν .

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί

 

1)      Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πρώτη Σερρών;

2)      Γιατί στοχοποιείται η Αγροτική Τράπεζα της Πρώτης , που εξυπηρετεί την περήφανη τοπική κοινωνία  τη στιγμή που είναι βιώσιμη ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Αναίτια εμπόδια από τοπικές υπηρεσίες της ΔΕΗ στην εγκατάσταση μικρών Φωτοβολταϊκών συστημάτων στα μη διασυνδεδεμένα νησιά

Next Article

Αναστολή λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Κάτω Ποροίων