Σύσκεψη του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

       

Θέμα:«Σύσκεψη του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε για τα προβλήματα των Τ.Ο.Ε.Β και Γ.Ο.Ε.Β με τον Υπουργό κ. Χατζηγάκη στην οποία συμμετείχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν συσωρευθεί στα Τ.Ο.Ε.Β και Γ.Ο.Ε.Β εξ αιτίας των μεγάλων δαπανών που προκύπτουν από τη συντήρηση των δικτύων, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, του κόστους της ΔΕΗ και της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε μια περίοδο, όπου οι αγρότες έχουν υψηλό κόστος παραγωγής,  αυτό να επιβαρύνεται δυσβάστακτα και από τη μεγάλη τιμή ανά στρέμμα που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες για να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Έτσι πολλοί αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με συνέπεια και οι οργανισμοί να μη μπορούν να εισπράξουν τις εισφορές.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων πρότειναν στον Υπουργό κ. Χατζηγάκη μία σειρά προτάσεων για την ανασύνταξη, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει τους Ο.Ε.Β αλλά και την ελάφρυνση των δαπανών με την απαλλαγή των Ο.Ε.Β από τη μισθοδοσία του προσωπικού, με μετατάξεις των υπαλλήλων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ή στην Περιφέρεια στο Τμήμα Υδάτινων Πόρων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκης έδωσε εντολή στο Γενικό Γραμματέα κ. Σκιαδά να μελετήσει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει χρόνια προβλήματα των Γ.Ο.Ε.Β και Τ.Ο.Ε.Β και του προσωπικού τους προς όφελος της καλύτερης λειτουργίας τους.

Στο τέλος της σύσκεψης ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης έθεσε στον Υπουργό κ. Χατζηγάκη το πρόβλημα της αποζημίωσης των πατατοπαραγωγών της Βροντούς, Ορεινής , Χορτερού και άλλων περιοχών του Ν. Σερρών. Ο κ. Υπουργός είπε ότι μελετά το θέμα για τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης.

Previous Article

Οδική Σύνδεση Νιγρίτα – Σοχός – Εγνατία Οδός

Next Article

Άξονας Αμφίπολης- Μεσορράχης