Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ( ΤΕΦΑΑ) Σερρών

Share:

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Ν.Δ.
 

                                                                   Αθήνα,13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς

  Την κα. Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

      Το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ( ΤΕΦΑΑ) Σερρών , λειτουργεί άρτια και οργανωμένα εδώ και 27 χρόνια , παρέχοντας σπουδές και άλλα  προγράμματα υψηλού επιπέδου .

      Από τον αριθμό δε των 600 σπουδαστών που φοιτούν , αποδεικνύεται ότι το τμήμα αυτό είναι στις προτιμήσεις των υποψηφίων σπουδαστών όλης της Ελλάδας , επειδή συν τοις άλλοις και οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη των Σερρών ( διαβίωσης ,στεγαστικές κ.λ.π.) είναι ιδανικές .

    Τελευταία όμως αναπτύσσεται έντονη φημολογία που φέρει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει αποφασίσει την κατάργηση του Τμήματος αυτού , για λόγους ανεξήγητους .

    Κάτι τέτοιο , αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , θα αποτελούσε και μεγάλο πλήγμα στην ολοένα επιδεινούμενη οικονομική ζωή του τόπου , όπως εύγλωττα επισημαίνει και το Επιμελητήριο Σερρών στην από 06/07/2010 επιστολή διαμαρτυρίας προ της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων , διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας της ανάστατης τοπικής κοινωνίας .

Ερωτάται η κα. Υπουργός  :

   Είναι πράγματι στις προθέσεις του Υπουργείου σας η κατάργηση του εν λόγω Τμήματος και με ποια λογική αχθήκατε στην απόφαση αυτή , που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την περιοχή σε περαιτέρω υποβάθμιση και μαρασμό ;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Θεόφιλος Λεονταρίδης

Previous Article

Αδυναμία έγκαιρης καταβολής του μερίσματος του τρίτου τριμήνου 2010 στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Next Article

Ασφυκτιούν οι επιχειρήσεις μικρής λιανικής εξαιτίας της Κυβερνητικής πολιτικής