Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς προς Θ. Λεονταρίδη «Ενίσχυση των αγροτοκτηνοτρόφων μας στην αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών»

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς προς Θ. Λεονταρίδη «Ενίσχυση των αγροτοκτηνοτρόφων μας στην αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών»

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά είχε ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης στο Υπουργείο για ζητήματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα με πρώτο και κύριο την ενίσχυση των παραγωγών με επιδότηση των λιπασμάτων και των ζωοτροφών λόγω της κατακόρυφης αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εν όψει και της σποράς των νέων καλλιεργειών λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής που έχουν επιπτώσεις και στους κτηνοτρόφους με την υψηλή τιμή των ζωοτροφών.

Ως γνωστόν, ο Θ. Λεονταρίδης με παρεμβάσεις του στη Βουλή ,που ανακοίνωσε στον Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τον Νοέμβριο του 2021, είχε επισημάνει την αναγκαιότητα για την ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων (Δελτία Τύπου 27/11/2021, 16/12/2021, 25/02/2022, 22/03/2022) και είχε λάβει θετικές απαντήσεις.

Τώρα πλέον, πρέπει να ξεκινήσει μια πιο εστιασμένη προσπάθεια εκπόνησης νέων μέτρων με απώτερο στόχο τη ενίσχυση των παραγωγών για να αντεπεξέλθουν στα πολύ αυξημένα έξοδα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας στον Θεόφιλο Λεονταρίδη μεταξύ άλλων τόνισε ότι «προτεραιότητά μας είναι να ενισχυθούν οι παραγωγοί μας στην αγορά των λιπασμάτων άμεσα στις επερχόμενες σπορές ενώ θα δοθεί ενισχυμένη επιδότηση για τις ζωοτροφές. Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες»

Τέλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποσχέθηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθεί τον Ν. Σερρών.

 

Previous Article

1922 – 2022 Εκατό Χρόνια Ξεριζωμός – Εκατό Χρόνια Παρουσίας.

Next Article

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.