19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Ποντιακός Ελληνισμός μαρτυρά την ιστορία τραγικής βίας που βαραίνει τις ψυχές όλων μας .
Έμεινε όμως όρθιος , περήφανος ,αγωνιστής και πάντα προκομμένος
‘Όλοι οι ‘Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής, τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων Ποντίων προγόνων μας και ευγνωμονούμε τους χιλιάδες ‘Έλληνες συμπατριώτες μας , που ήρθαν πρόσφυγες στη μητέρα πατρίδα, κουβαλώντας μια εικόνα, λίγο χώμα και πολλές αναμνήσεις, και με τους αγώνες τους συνέβαλαν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.
Θυμόμαστε το παρελθόν , συνεχίζουμε στο παρόν και προχωράμε προς το μέλλον κρατώντας άσβεστη τη δάδα του Ποντιακού Ελληνισμού και δίνουμε ξανά την υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ .
Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να πετύχουμε τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις ψυχές των συμπατριωτών μας που «φτερουγίζουν» ανάμεσα μας και επιζητούν την ηθική δικαίωση τους !

 

01

02

Previous Article

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ . ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ( ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ , ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ) ΚΛΠ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Next Article

Επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για την επίσπευση του έργου επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες.