28η Οκτωβρίου: Το ολόψυχο «ΟΧΙ» των Ελλήνων.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !

28η Οκτωβρίου : Το ολόψυχο «ΟΧΙ» των Ελλήνων .

Στην ακριτική περιοχή του Ηρωικού Μπέλλες στα Άνω Πορόια , Ροδόπολη και Κάτω Πορόια γιορτάσαμε μαζί με τους συμπατριώτες μου και την μαθητιώσα νεολαία την Εθνική Επέτειο μας .

Φέτος ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και χωρίς τις εκδηλώσεις που συνόδευαν αυτή την ξεχωριστή μέρα για τον Ελληνισμό .

Το γεγονός αυτό δεν μειώνει το διαχρονικό μήνυμα που μας εμπνέει το ¨Έπος του 1940 από την θυσία όσων έπεσαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ειρήνης και αποτελεί φάρο φωτεινό που μας οδηγεί στις δύσκολες εποχές που ζούμε .

Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας , το παράδειγμα των Ελλήνων του 40 , που αψηφώντας τον κίνδυνο , με αυταπάρνηση και ηρωισμό , αγωνίσθηκαν για τα μεγάλα και σπουδαία ιδανικά , αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για κάθε Ελληνίδα και κάθε ¨Έλληνα .

Στη φετινή επέτειο ας αναλογισθούμε το μεγαλείο και την ανδρεία των Ελλήνων του 1940 , και με ενότητα να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις , από όπου κι αν προέρχονται.

 

Previous Article

Γιορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Next Article

Γιορτή Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.