Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Άρση ή Βελτίωση των άδικων μέτρων που νομοθετήθηκαν σε βάρος των ΑΜΕΑ

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 

 

Αθήνα, 02 Ιουνίου  2010

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :

α) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

β) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 
Θέμα: «Άρση ή Βελτίωση των άδικων μέτρων που νομοθετήθηκαν σε βάρος των ΑΜΕΑ »

 Οι συνθήκες διαβίωσης για τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) χειροτερεύουν καθημερινά εξαιτίας της ανάλγητης πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα .

            Τα σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος όλων των κοινωνικών τάξεων αφορούν άμεσα και τα ΑΜΕΑ , καθ’ όσον πλήττουν αναγκαστικά τόσο το εισόδημα όσων εξ’ αυτών εργάζονται , όσο και των συγγενών που τα φροντίζουν .

            Πέραν όμως αυτών , η ακρίβεια στην αγορά , η αύξηση τιμής της βενζίνης –την στιγμή που το επίδομα κίνησης αυτών μένει σταθερά χαμηλό – η φορολόγηση των συντάξεων αναπηρίας και των αναπηρικών βοηθημάτων που θεωρήθηκαν ως «είδη πολυτελείας », η υποχρηματοδότηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών , των νοσοκομείων και λοιπών κέντρων αποκατάστασης  καθώς και άλλα επώδυνα μέτρα , είναι βέβαιο ότι δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την ζωή αυτών των Ανθρώπων που με δυσκολία επιβιώνουν .

            Ήδη οι σύλλογοι των «Ανθρώπων» αυτών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις καλώντας τα μέλη τους σε εγρήγορση , προκειμένου να αποτρέψουν την εφαρμογή αυτών των βάρβαρων μέτρων .

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

            Εάν είναι στις προθέσεις τους η βελτίωση ή ακόμη και η άρση κάποιων εκ των δυσμενών νομοθετικών ρυθμίσεων που επιδεινώνουν την ζωή αυτών των συνανθρώπων μας και τους οδηγούν να ζήσουν στο περιθώριο και την ανέχεια ;

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής


Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει