Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Ένας χρόνος διακυβέρνησης της πατρίδας μας από τη Νέα Δημοκρατία»

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Ένας χρόνος διακυβέρνησης της πατρίδας μας από τη Νέα Δημοκρατία»

Η χώρα μας σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύσαμε ,με μεγάλες προκλήσεις οικονομικές , γεωπολιτικές , υγειονομικές έδειξε ένα παράδειγμα πρωτοφανούς επιτυχημένης διαχείρισης που άλλαξε την εικόνα της στον παγκόσμιο χάρτη και στη συνείδηση των πολιτών .
Σε θεσμικό επίπεδο έγιναν πολλά , με κορυφαία τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών .
Σε κοινωνικό επίπεδο η πανδημία έδωσε την «ευκαιρία» στην κυβέρνηση να δείξει τα αντανακλαστικά της και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της .
Σε οικονομικό επίπεδο παρ΄ολη την αναπάντεχη δύσκολη συγκυρία όπου ανακόπηκε ο ρυθμός της κανονικής προγραμματικής στόχευσης , με τις μειώσεις φόρων και εισφορών αλλά και τα επόμενα βήματα που θα είναι προς την ιδία κατεύθυνση δημιουργούμε ένα γόνιμο αναπτυξιακό περιβάλλον.
Το έργο όμως , από εδώ και πέρα, που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάκαμψη είναι ίσως πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία εάν σκεφτούμε ότι στα δύσκολα μέχρι τώρα τα καταφέραμε .
Αυτό όμως που είναι προαπαιτούμενο για να τελεσφορήσει η εμπεριστατωμένη διακυβέρνηση στην οικονομία , είναι η Διοίκηση με άλλα λόγια το Δημόσιο Κράτος που πρέπει να αλλάξει ρότα .
Εκεί χρειάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις και πολλές αλλαγές
Και αυτό γιατί , εκτός των άλλων ότι πρέπει δηλαδή να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη ο κεντρικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης θα έχει τώρα μια τεράστια ευκαιρία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται να διατεθούν δεκάδες δισεκατομμύρια από το πρόγραμμα σε βάθος χρόνου, όχι μόνο να επουλώσουμε τις πληγές της οικονομίας , αλλά να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας με ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό σχέδιο.
Η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων θα βάλει τη χώρα μας σε νέα τροχιά . Και φυσικά θα βοηθήσει ώστε να δαμάσουμε την ανεργία που είναι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και αγγίζουν την κάθε οικογένεια .
Μέρος του σχεδίου θα είναι και η αγροτική οικονομία, όπου ταυτόχρονα με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική θα υπάρχει και νέος προσανατολισμός πόρων από το πρόγραμμα ανάκαμψης.
Οι έλληνες πολίτες τη δύσκολη αυτή χρονιά έξειξαν αξιοθαύμαστη ωριμότητα , σοβαρότητα και αυτοπειθαρχία .
Τώρα που οι αντοχές μας δοκιμάζονται μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να επιδείξουμε την ίδια υπευθυνότητα , αλληλεγγύη , αυτοσυνειδησία που επιδείξαμε και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας , η οποία δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεγαλύτερη από ότι πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 . Και αυτή την κέρδισε με τον τρόπο διακυβέρνησης του .
Οι ευχές και οι ελπίδες όλων είναι αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία του ενός χρόνου κάτω από ειδικές συνθήκες , που έδρεψε επιτυχίες εν μέσω πρωτόγνωρης κρίσης , να μας ωθήσει στην παραγωγή ενός έργου για την πατρίδα μας αντάξιου της εμπιστοσύνης των πολιτών και της ιστορίας μας .
Παραθέτω δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης : « Πριν από ένα χρόνο, λίγοι θα περίμεναν πως μέσα από πρωτοφανείς περιπέτειες θα χτίζαμε και πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ότι θα πιστεύαμε, ξανά, πως Ενωμένοι_Μπορούμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την πατρίδα μας.»
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

 

01 02

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει