Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Σιδηρόκαστρο

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : << Ίδρυση  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Σιδηρόκαστρο >>

 

Την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Σιδηρόκαστρο για την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών με πολλαπλές αναπηρίες, που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο του Κ.Ε.Π.Ε.Π. Σιδηροκάστρου καθώς και για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης τους, πρότεινε στην Υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου σε συνάντηση τους στο Υπουργείο ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο θα μπορούν να εξυπηρετούνται παιδιά της ευρύτερης περιοχής Σιδηροκάστρου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και στην βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους για να επιτευχθεί η ένταξη  ή επανένταξη στο κοινό εκπαιδευτικό σύστημα και η συμβίωση τους με το κοινωνικό σύνολο.

Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε στην Υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου την αναγκαιότητα ίδρυσης αυτού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου όπου οι μαθητές θα διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και επιπλέον θα παρέχεται βοήθεια από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Σχολικός Νοσηλευτής, Φυσιοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής ), και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, που θα προσληφθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του Σχολείου.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου είδε θετικά την ίδρυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και ανέθεσε την  μελέτη και αξιολόγησή του σε Υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου, υπεύθυνο για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει