Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Αίτημα επαναλειτουργίας του Σταθμού ΕΚΑΒ ΤΕΡΠΝΗΣ»

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Θέμα: «Αίτημα επαναλειτουργίας του Σταθμού ΕΚΑΒ ΤΕΡΠΝΗΣ»

Επικοινωνία είχε ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και κατέθεσε ταυτόχρονα σχετική ερώτηση στη Βουλή, για το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Σταθμού ΕΚΑΒ Τερπνής του Δήμου Βισαλτίας. Τόσο προφορικά, προς τη ηγεσία του υπουργείου, όσο και γραπτώς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Σταθμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας με σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας του, επισημαίνει για άλλη μια φορά το χρονίζον πρόβλημα στελέχωσης του σταθμού, ζητώντας άμεσα την έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να στελεχωθεί -έστω και εθελοντικά- στη βάση της Τερπνής, προκειμένου να επανέλθει σε κανονική λειτουργία ο Σταθμός.

Αφουγκραζόμενος της ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα υγείας που την αφορούν, ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ανέδειξε με την ερώτησή του, αλλά και προφορικά, τις ιδιαιτερότητες εκείνες της περιοχής που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στο χρονίζον αυτό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι, ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην Τερπνή εξυπηρετεί 29 κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης , με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Στους οικισμούς του Δήμου ζουν, κυρίως, ηλικιωμένοι και υπερήλικες αγρότες και συνταξιούχοι.

Επίσης εξυπηρετεί 3 Κέντρα Υγείας (Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Στρυμονικού),όπως και τους φιλοξενούμενους του Οίκου Ευγηρίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) ΑΛΚΜΗΝΗ, τους εργαζομένους της Ελληνικής Πολυεθνικής Εταιρείας FIBRAN, τους κρατουμένους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, και τους ασθενείς του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας (πρώην ΚΑΦΚΑ).

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει