ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
θετικά διάκειται ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Πετσάλνικος στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και των Φορέων της Δικαιοσύνης για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη των Σερρών.
Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με την υπ’ αριθμ. 4470/16-5-2003 αναφορά του στη Βουλή και με την υπ’ αριθμ. 9656/20-5-2003 ερώτηση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την “Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου” περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου και των προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει σήμερα τις ανάγκες της Δικαιοσύνης στο Νομό μας.
Η αναγκαιότητα αυτή επιτείνεται και από το γεγονός ότι ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει την επιλογή του Δήμου Νιγρίτας ως χώρου για την κατασκευή ενός γενικού καταστήματος κράτησης από την λειτουργία του οποίου οι ελλείψεις του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου θα καταστούν ακόμη πιο έντονες.
Αναζητώντας κατάλληλο χώρο για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν ότι η πλέον κατάλληλη θέση είναι το πρώην στρατόπεδο πυροβολικού “ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ” και ειδικότερα ένα τμήμα εμβαδού 6.000 τ. μ. περίπου.
Από την έκταση των 6.000 τ.μ. ένα τμήμα εμβαδού 2.000 τ.μ. περίπου θα καλυφθεί από το κτίριο που θα πρέπει να είναι τριώροφο, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ., τουλάχιστον και το υπόλοιπο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων, τόσο των εργαζομένων σ’ αυτό, των δικαστικών και των δικηγόρων, όσο και των πολιτών που θα προστρέχουν για διάφορους λόγους στην Δικαιοσύνη.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Πετσάλνικος με την υπ’ αριθμ. 672/4-6-2003 απάντηση του αναφέρει ότι “εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, όπως ανέγερση νέας πτέρυγας σε παρακείμενο οικόπεδο, ιδιοκτησίας Δημοσίου με παράλληλη ριζική ανακατασκευή – εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κτιρίου ή ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου”.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκτός από την πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου, αναμένει τις προτάσεις και των άλλων τοπικών φορέων της πόλης, προκειμένου να αξιολογηθούν συνολικά και να δρομολογηθεί η επίλυση του θέματος.