Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναγκαία η παράταση αναστολής αναγκαστικών πλειστηριασμών για ένα έτος

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα ,  6 Ιουλίου   2011

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς :

1 ) Οικονομικών   

2 ) Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

        3)Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  

 

Θέμα : «Αναγκαία η παράταση αναστολής αναγκαστικών πλειστηριασμών για ένα έτος»
 

Χιλιάδες δανειολήπτες , λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Ως γνωστόν με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την «Αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές» παρατάθηκε η απαγόρευση των πλειστηριασμών που έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2010, έως την 30 Ιουνίου 2011.

Επειδή έληξε η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία , μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας έχει οδηγηθεί στην περιθωριοποίηση , καθώς δεν διαθέτει σοβαρή αγοραστική δύναμη και δυνατότητα απεγκλωβισμού από την υπερχρέωση και τα δάνεια , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια ή την μοναδική κατοικία τους .

Ακόμη χιλιάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν από τη μια  μέρα στην άλλη εκτός εργασίας και βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εξοφλήσουν τις υπάρχουσες οφειλές τους ενώ τα νέα επαχθή μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αισιοδοξία.

 Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

1)  Προτίθεστε να δώσετε νέα παράταση με νομοθετική πράξη για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας για ένα χρόνο ακόμη δηλαδή μέχρι την 30η Ιουνίου 2012 ;

2)  Εάν είναι δυνατόν να επεκτείνετε τους ευνοϊκούς όρους αναστολής των πλειστηριασμών για ένα χρόνο για εμπόρους αλλά και για επιχειρηματίες που έχουν αναγκαστεί λόγω της δύσκολη οικονομικής συγκυρίας , να παύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει