Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ανακύρηξη Διοίκησης στο Τ.Ε.Ι. των Σερρών

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & θρησκευμάτων

θέμα: «Ανακήρυξη Διοίκησης στο Τ.Ε.Ι. των Σερρών»

Είναι γνωστό ότι παρά τα προβλήματα που δημιούργησα η εφαρμογή του Ν.2916, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Τ.Ε.Ι. της χώρας αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικήσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας ως όφειλε μπήκε στη διαδικασία έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων για τον ορισμό των νέων Διοικήσεων.

Ειδικά όμως στο Τ.Ε.Ι. των Σερρών παρατηρείται μία ανεξήγητη καθυστέρηση, καθώς το Υπουργείο Παιδείας αντί να προχωρήσει στη διαπιστωτική πράξη ανάδείξης της νέας Διοίκησης με Πρόεδρο τον κο Μήλτσιο, -όπως ενημερωθήκαμε- απεύθυνε ερώτημα προς το Ν.Σ.Κ.. προκειμένου να γνωματεύσει επί της νομιμότητας της εκλογής.

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αυτή την κίνηση, δημιουργώντας την εντύπωση ότι εγχειρεί να παρέμβει στο Αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και να διαστρεβλώσει το νόμιμο αποτέλεσμα.

Σημειώνουμε ότι κατά τις εκλογές για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου τον Τ.Ε.Ι. Σερρών κατά την πρώτη ψηφοφορία, στις 13 Ιουνίου, ο Συνδυασμός των κ-κ. Μήλτσιου Γ. και Αλεξίου Αλ, επί συνόλου ψηφισάντων 82 έλαβε 40 ψήφους, ο συνδυασμός των κ.κ. Μουρατίδη Ε, και Μπαλουκτσή Α. έλαβε 41 και ευρέθη και μία λευκή ψήφος. Καθώς το πενήντα τις εκατό συν ένα (απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων μελών του εκλεκτορικού σώματος – παρ.7.α. Άρθρο 12, Ν. 1404/83-) είναι 42 ψήφοι (82/2 + 1), ορθά η εφορευτική επιτροπή απεφάνθηκε επανάληψη της ψηφοφορίας.

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, 14 Ιουνίου, ο συνδυασμός του κου Μουρατίδη απείχε και επί συνόλου ψηφισάντων 41, ο συνδυασμός του κου Μήλτσιου έλαβε 39 ψήφους και ευρέθησαν και 3 λευκά.

Συνεχώς σωστά κατά την Εφορευτική Επιτροπή εξελέγη ο Συνδυασμός των κ.κ. Μήλτσιου και Αλεξίου.

Ερωτάται ο κος Υπουργός Εθνικής Παιδείας & θρησκευμάτων

1.    Γιατί δεν προχωρά άμεσα στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης ανακήρυξης του κου Μήλτσιου στη θέση του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Σερρών.

2. Γιατί Επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση δίνοντας την εντύπωση ότι παρεμβαίνει στο Αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος,

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει