Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναμόρφωση του Συστήματος Ανταμοιβών Πτυχιούχων Εθελοντών Μακράς Θητείας και Επαγγελματιών Οπλιτών.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Θέμα : Αναμόρφωση του Συστήματος Ανταμοιβών Πτυχιούχων Εθελοντών Μακράς Θητείας και Επαγγελματιών Οπλιτών.

Την ανάγκη άμεσης και έμπρακτης αναγνώρισης από τη Πολιτεία του σημαντικού ρόλου που επιτελούν στην προάσπιση της εθνικής μας άμυνας οι Εθελοντές Μακράς Θητείας ΕΜΘ και οι Επαγγελματίες Οπλίτες ( ΕΠΟΠ) επεσήμανε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Με αναφορά που κατέθεσε προς τη Βουλή των Ελλήνων, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα τροποποίησης των διατάξεων του σχετικού νόμου αναφορικά με το προαγωγικό τους καθεστώς επί το ευμενέστερο. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λεονταρίδης ζητά να μπορούν, όσοι κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να λαμβάνουν κατά τη μετάταξή τους και υπό αναδρομική ισχύ τον επόμενο διοικητικό βαθμό, όπως γίνεται με τους αποφοίτους των σχολών υπαξιωματικών. Να δίνεται επίσης η δυνατότητα στους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ ) να μεταταχθούν μετά την παρέλευση επταετίας και όχι δωδεκαετίας, αλλά και να μπορούν όσοι Εθελοντές Μακράς Θητείας και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ ) , κατέχουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης και δεν μετατάχθηκαν, να λαμβάνουν πρόσθετο διοικητικό βαθμό, πριν την αποστρατεία τους.

Το οξύ πρόβλημα με τη γείτονα χώρα ιδιαίτερα την τελευταία διετία, επιτάσσει την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας με κάθε τρόπο. Τα οπλικά συστήματα δεν πολεμάνε μόνα τους. Η ανύψωση του ηθικού του έμψυχου δυναμικού που έχει αναλάβει το χειρισμό τους, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο επηρεασμού της ικανότητας αυτής.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει