Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναξιόπιστη Κυβέρνηση – Δημοσίευμα στην Εφημερίδα ”ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Αναξιόπιστη κυβέρνηση

     H κυβέρνηση αναζητεί μάταια το ισχυρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας, κάθε 4 χρόνια, προεκλογικά, με έ­ναν θαυμάσια επικοινωνιακό τρό­πο σε συνέδρια, εγκαίνια, εκθέσεις, για να αναστρέψει το δυσμενές πολιτικό κλίμα που δημιούργησε η ίδια με την οικονομική και κοινωνική της πολιτική.

   Η έλλειψη όμως μέτρων γιο την αντιμετώ­πιση του δημογραφικού προβλήματος, η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, το ποσοστό ανεργίας όπου σε πολλούς νομούς ξεπερνά το 15% -όπως στο νομό Σερρών- η έκταση της παραοικονομίας (μαύρη εργασία), η άθλια οικονομική κατάσταση των ταμείων υγείας, η κακή οργάνωση των ασφαλιστικών ταμεί­ων, η μη αξιοποίηση της περιουσίας τους, δείχνουν φανερά τη ζοφερή εικόνα της οι­κονομικής πραγματικότητας, το φαύλο κύ­κλο που δημιούργησε η ανικανότητα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

   Η κοινωνική ευαισθησία μετριέται με πρά­ξει και όχι με λόγια. Το πρόβλημα της κοινω­νικής ασφάλισης μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ταχύρυθμης και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν αύξηση του εθνικού εισοδήματος, σταδιακή αύξηση της απασχόλησης και μείωση της α­νεργίας. Χρειάζεται μια συγκροτημένη αναπτυ­ξιακή πολιτική που σή­μερα δεν υπάρχει.

    Που είναι η πολιτική τους για τα προνομιακά ιδρύματα; Πρόσφατα η Ν.Δ. κατέθεσε  ερώτηση με τα προβλήματα για το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, για το Κάφκα Νιγρίτας και ακόμα περιμένει τις ενέργείες της. Πού είναι οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας, οι 152.000 δρχ. ελάχιστη σύνταξη που υποσχέθηκαν, η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και σεβασμού προς τους συνταξιού­χους του ΟΓΑ, που αμείβονται με 180 ευρώ το μήνα; Και η αύξηση φυσικά της βασικής σύνταξης που υποσχέθηκαν πριν από λίγο καιρό κατά ένα ευρώ την ημέρα, δεν θα δοθεί ακέραια, αφού για τους κατ’ έτος συνταξιοδοτημένους από τον ΟΓΑ, η βασική σύ­νταξη θα μειώνεται, όπως η ίδια η κυβέρνη­ση ψήφισε το 1997. Φέτος η μείωση είναι 4%. Το 2004 θα είναι 8%, το 2005 θα είναι 12% κ.ο.κ.

    Αναρωτηθήκατε ότι το κόστος διαβίωσης έχει ανέβει σε εξωφρενικά επίπεδα και οδηγεί τα περισσότερα νοικοκυριά σε απόγνωση; Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, το κόστος των ειδών διατροφής, οι δαπάνες για την εκπαί­δευση και πλήθος άλλων αναγκαίων δαπα­νών, οδηγούν πολλές φορές σε δανεισμό.

    Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της νέας εποχής είναι η διεύρυνση του χά­σματος πλουσίων και φτωχών. Στο κοινωνi­κό χάσμα από τη μία δεσπόζουν τα οργανω­μένα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και από την άλλη οι στρατιές των ανέργων και των χομηλοσυνταξιούχων.

    Η Πολιτεία δεν έχει αποδείξει ότι είναι ά­ξια της αποστολής της γιατί δεν κατόρθωσε να περιφρουρήσει και να σεβαστεί, αλλά και να κατοχυρώσει το θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Το να θριαμβολογεί η κυβέρνηση για αύξηση των κοινωνικών πόρων, για ενίσχυση της χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τα όσα κρύβει αυτός ο κοινωνικός προϋπολογισμός, είναι πολιτικά ανεύθυνη πράξη και καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση Σημίτη στερείται αξιοπιστίας.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει