Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναστολή Κρίσεων Διευθυντών Ε.Σ.Υ. (Παπανικολάου)

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Κατά τη διάρκεια καταθέσεως στη Βουλή του νομοσχεδίου για την υγεία (σχέδιο μεταρρύθμισης και αναμόρφωσης του ΕΣΥ) είχε δοθεί η εντολή από το Υπουργείο Υγείας να ανασταλούν όλες οι κρίσεις – επιλογές για θέσεις Διευθυντών σε Νοσοκομεία – με τη σκέψη ότι αυτές θα γίνουν μετέπειτα, όταν ψηφισθεί ο καινούργιος νόμος, με νέο τρόπο από το Εθνικό Συμβούλιο Κρίσεων Διευθυντών στην Αθήνα.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι να ψηφισθεί το νέο νομοσχέδιο προκηρύχθηκε θέση Διευθυντού της Β’ Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» του νομού θεσ/νίκης και έγινε αναστολή της απόφασης αυτής και επέτρεψε να γίνεται επιλογή θέσεων Διευθυντών με το παλαιό σύστημα του Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι. και όχι φυσικά με το Εθνικό Συμβούλιο Κρίσεων των Διευθυντών στην Αθήνα με το καινούργιο νόμο.

Οι υποψήφιοι χειρούργοι για τη θέση αυτή πιστεύουν ότι η «αναστολή της αναστολής» αυτή είναι εκ του πονηρού και φωτογραφίζει συγκεκριμένο υποψήφιο Διευθυντή που δεν διαθέτει τα ουσιαστικά προσόντα για την υπεύθυνη αυτή θέση του Ε.Σ.Υ. και αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση αναξιοκρατίας σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο του νομού θεσ/νίκης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός

Εάν προτίθεται να ακυρώσει το ταχύτερο δυνατό, τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών με το παλαιό σύστημα του Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι. και να γίνεται η επιλογή με το νέο τρόπο από το Εθνικό Συμβούλιο Κρίσεων Διευθυντών στην Αθήνα (νέο νομοσχέδιο) διότι η βιασύνη και η μεθοδολογία αυτή αποτελεί σκάνδαλο για τον ιατρικό χειρουργικό κόσμο της θεσσαλονίκης.

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει