Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναστολή λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Κάτω Ποροίων

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα ,  26 Ιουλίου   2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΠΡΟΣ : Την κ. Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Θέμα : «Αναστολή λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε)  Κάτω Ποροίων »
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ποροίων λειτουργεί από το 1999 και στεγάζεται στη Μαθητική Εστία (Ε.Ι.Ν) στα Κάτω Πορόϊα Σερρών , σε μια ακριτική περιοχή στους πρόποδες του όρους Κερκίνη (Μπέλες) και σε μικρή απόσταση από τον ποταμό Στρυμώνα και τη λίμνη Κερκίνη που προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Είναι πλήρως συνδεδεμένο με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και έχει κύριο στόχο την ενημέρωση , ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση μαθητών , φοιτητών , εκπαιδευτικών , αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας , αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορική διαχείρισή του.

Υλοποιεί περιβαλλοντικά προγράμματα μονοήμερα και πολυήμερα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο , ενώ δέχεται ομάδες μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης , με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων , καθώς και την ανάπτυξη διαλόγου και συνεργασίας για την περιβαλλοντική   εκπαίδευση .

Οι μαθητικές ομάδες που επισκέπτονται το Κ.Π.Ε για να υλοποιήσουν ένα από τα προγράμματά του , προέρχονται κατά 60% από τους Νομούς εμβέλειάς του ( Σερρών , Θεσσαλονίκης , Δράμας , Καβάλας , Ξάνθης , Ροδόπης , Έβρου και Χαλκιδικής ) και κατά 40% από τους άλλους Νομούς της Ελλάδος .

Η μοναδική οργανωτική δυσλειτουργία του κέντρου για τη φετινή χρονιά , ήταν στην δυστοκία στελέχωσής του και την κύρια ευθύνη φέρει η υπηρεσία ολιγωρώντας αλλά και για τις όποιες επιλογές της ενδεχομένως .

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Ρίζου  Στυλιανού , αιρετού εκπροσώπου στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης « Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.» Κεντρικής Μακεδονίας προς την Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φ. Γεννηματά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς  για απόσπασή τους για τη θέση του υπεύθυνου και των μελών της παιδαγωγικής ομάδας και προτείνεται η μη αναστολή λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Ποροίων Σερρών .

Επειδή λόγω οργανωτικών αδυναμιών αναστέλλεται μεταξύ άλλων και λειτουργία του ( Κ.Π.Ε.) Κάτω Ποροίων , σύμφωνα με το υπ’  Αρ.Πρ. 83688/Γ7/22/07/2011 έγγραφό  σας

 Ερωτάται η κ. Υπουργός

 1)     Γιατί επιδιώκετε να ξεριζώσετε από μία ευαίσθητη ακριτική περιοχή   (περιοχή Ποροίων Σιντικής ) με μεγάλη συνεισφορά στην πατρίδα , αυτή την περιβαλλοντική αναπτυξιακή μονάδα εκπαίδευσης ;

2)     Ποιο είναι το οικονομικό κόστος λειτουργίας του Κέντρου και αν αυτό συγκρινόμενο με την επένδυση για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των πολιτών , υπερισχύει για την αναστολή λειτουργίας του ( Κ.Π.Ε.) Κάτω Ποροίων ;

3)     Προτίθεστε να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ( Κ.Π.Ε.) Κάτω Ποροίων ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει