Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναστολή λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 
       
 

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010

 

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ της 18ης Νοεμβρίου 2010, «τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετασχηματιστούν σε Κέντρα Υγείας και έδρες υγειονομικών επιτροπών για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής υπηρεσίας, το δε ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό θα διασυνδεθεί με πανεπιστημιακά ή νομαρχιακά νοσοκομεία που υπάρχουν στην ίδια πόλη.». Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το μέτρο θα δοκιμασθεί «πιλοτικά» για ένα μήνα στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου «να ρυθμιστούν οι αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες, για την όσο γίνεται πιο επιτυχή και άμεση εφαρμογή του μέτρου.».

Επειδή η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και κυρίως στο επίπεδο των τοπικών θεσμικών φορέων της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.

Επειδή οι δύο αυτές περιοχές έχουν ιδιαίτερο εθνικό ενδιαφέρον λόγω της πληθυσμιακής τους σύνθεσης και της γεωγραφικής τους θέσης.

 Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

  1. Ποια «μικρά περιφερειακά νοσοκομεία» των Ε.Δ. θα μετατρέψει σε Κέντρα Υγείας? Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα? Ποια θα είναι η δύναμη προσωπικού (ειδικότητες) του κάθε Κέντρου Υγείας?
  2. Γιατί επέλεξε τα συγκεκριμένα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία της Θράκης, μίας ευαίσθητης περιοχής που υπηρετεί πολυάριθμο στρατιωτικό προσωπικό, για να δοκιμάσει «πιλοτικά» το μέτρο?
  3. Αν έχει υπολογίσει ότι με την αναστολή λειτουργίας των νοσοκομείων θα επιβαρυνθεί σημαντικά το στρατιωτικό προσωπικό, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας κλπ καθώς και οι οικογένειες τους που εξυπηρετούνται από αυτά?
  4. Να γνωστοποιήσει τον αριθμό των νοσηλευθέντων με κάθε τρόπο στα δύο νοσοκομεία την τελευταία τριετία (στρατιωτικούς και πολίτες).
  5. Να γνωστοποιήσει επίσης τα έσοδα των δύο νοσοκομείων από τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία την τελευταία τριετία (ή τις οφειλές των Ταμείων)?

 
Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει