Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αναφορά του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη όπου αιτείται την επίλυση του θέματος που αφορά την στάθμευση των τοπικών αμαξοστοιχιών στον οικισμό, για να καταστεί ευχερέστερη η μετάβαση προς Θεσσαλονίκη ή Σέρρες

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Θέμα : << Επίλυση του θέματος που αφορά την στάθμευση των τοπικών αμαξοστοιχιών στον οικισμό, για να καταστεί ευχερέστερη η μετάβαση προς Θεσσαλονίκη ή Σέρρες >>

  Καταθέτω

Σαν αναφορά, το συνημμένο έγγραφο και παρακαλώ τους αρμόδιους κκ Υπουργούς, να απαντήσουν σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

   Λεονταρίδης Θεόφιλος

   Βουλευτής Ν. Σερρών

[button link=”http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8376142.pdf” newwindow=”yes”] Δείτε την Αναφορά[/button]

Απάντηση Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΠΡΟΣ: Βουλή των ΕλλήνωνΔ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Τμήμα Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε Ερώτηση .

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΕΡΓΟΣΕ έχει μελετηθεί σε επίπεδο Προμελέτης χάραξης η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βυρώνειας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας της σιδηροδρομικής γραμμής. Στη μελέτη αυτή έχει προβλεφθεί η εξυπηρέτηση όλων των υφιστάμενων σιδηροδρομικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καστανούσας.

Η αξιολόγηση και ο προγραμματισμός των δρομολογίων στις υφιστάμενες σιδηροδρομικές γραμμές, που περιλαμβάνει και τα απλά επιβατικά δρομολόγια με στάση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καστανούσας, αρμόδιος είναι ο ΟΣΕ.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης των ομίλων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εκπονηθεί και το ισχύον πλέγμα δρομολογίων. Ο ΟΣΕ ως αρμόδιος για την εξασφάλιση της σιδηροδρομικής μεταφοράς, πάντα εξετάζει οποιοδήποτε σύμφωνο αίτημα σιδηροδρομικής επιχείρησης, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και εκπονεί πλέγμα δρομολογίων για την εξυπηρέτηση επιβατικής ή εμπορευματικής μεταφοράς.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήδη εξετάζει το αίτημά της δυνατότητας στάθμευσης των αμαξοστοιχιών Intercity 90, 91 στην Καστανούσα σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι επιπτώσεις της καθιέρωσης αυτής στο συνολικό πλέγμα δρομολογίων του άξονα Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζεύγος δρομολογίων είναι Intercity.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει